Premierul Marcel Ciolacu vrea să reducă taxele

Premierul Marcel Ciolacu vrea să reducă taxele

Premierul Românei susţine că Guvernul trebuie să acţioneze în zona financiare, atât prin deduceri la impozitarea muncii, cât şi prin reducerea evaziunii fiscale.

Premierul a venit şi cu soluţii: „Ai Sănătatea, ai Educația, în toate statele, aici dezvolți serviciile private la Sănătate, Educație și pensii private. Faci deduceri din impozitarea muncii astfel încât omul să contribuie la pensii private și pentru școală, grădiniță, after school. Toate trebuie deduse din impozitarea muncii. Una e să ai venituri de 20.000 de lei, alta e să ai venituri de 3.500 de lei. Creezi o discrepanță foarte mare între oameni și nu dezvolți niciun serviciu. De asta America își revine după orice criză. Contează și spre ce tindem. Eu m-am săturat de 30 de ani să facem totul după ureche, improvizat și să nu ne uităm la ce funcționează”.

Legat de o posibilă creştere a deficitului şi ce se întâmplă dacă Ministerul Finanțelor nu reușește să încaseze mai mulți bani, Marcel Ciolacu a spus: „Am dovedit că nu sunt un om responsabil. Aveam venituri mai mari cu 25 de miliarde. Am redirecționat acești bani, încasări în plus, către investiții. Am avut investiții de 41 de miliarde de lei. Nu au fost niciodată în România investiții o asemenea anvergură. Săptămâna viitoare urmează să am pe fiecare investiție și pe fiecare jalon… e normal ca mai întâi faci cheltuiala, plata la companie și apoi vezi… se dovedește că Ministerul Finanțelor și-a făcut treaba!”.

Şeful Guverului a comentat şi promulgarea legii privind evaziunea fiscala. „Avem cea mai mare evaziune din Europa? 10% din PIB. Eu nu am făcut rău în viața mea, structura mea nu e așa. Mă uitam la lege. Credeți că am făcut eu legea? Au făcut-o magistrații. Ne-am uitat la cifre. Au venit cei de la ANAF, au depistat că e evaziune fiscală. Care e interesul statului români? Să bagi oamenii la pușcărie? Eu fur ceva? Fapta rămâne. Dacă te-am prins după șapte luni că ai repetat, ajungi la pușcărie. Eu m-am uitat ce am recuperat din proces. Nimic. Și au venit ANAF-ul și juriștii cu o propunere. În toată Europa e același lucru. E posibil să și greșești. Nu știu dacă ai greșit intenționat sau nu. Dar rămâne fapta și în șapte luni mergi la pușcărie”, a spus Marcel Ciolacu, potrivit B1 TV.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
18.5 ° C
20.5 °
17.7 °
72 %
2.6kmh
0 %
joi
19 °
vin
26 °
sâm
24 °
Dum
24 °
lun
24 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii