Premierul României: „Producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă preţul produsului a rămas neschimbat”

Premierul României: „Producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă preţul produsului a rămas neschimbat”

Premierul Marcel Ciolacu anunţă că urmează să fie elaborată o reglementare în baza căreia producătorii vor fi obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj, în cazul în care au redus gramajul unui produs.

Măsura ar urma să mai taie din elanul celor care au scăzut cantitatea de produs vândută, însă au păstrat prețurile la fel de mari.

Marcel Ciolacu le cere autorităților de control să intervină urgent. Apelul vine după ce în ultima perioadă românii au observat că unele alimente de la raft au un gramaj mai mic deși sunt vândute cu același preț.

Prim-ministrul a precizat, în debutul şedinţei de Guvern, că fenomenul este tot mai prezent în statele europene, inclusiv în România.

„Unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari. Consider că aceasta este o formă de înşelăciune împotriva consumatorilor! Este de fapt o scumpire ‘camuflată’, nejustificată economic, sub un ambalaj foarte asemănător. Cer tuturor autorităţilor de control din România să intervină urgent! Iar în paralel, să pregătim o reglementare, pe modelul francez: producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă preţul produsului a rămas neschimbat. Şi, evident, sancţiuni dure pentru nerespectarea acestei obligaţii”, a precizat Ciolacu, potrivit tvrinfo.ro.

Anul trecut, guvernul a decis plafonarea adaosului comercial pentru mai multe produse de bază. După ce măsura a fost prelungită de câteva ori, la începutul anului s-a decis ca prețurile reduse pentru mai multe alimente să fie păstrate până la sfârșitul acestui an.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii