Președintele Iohannis face un turneu în Africa, primul al unui șef al statului român din ultimii 20 de ani

Președintele Iohannis face un turneu în Africa, primul al unui șef al statului român din ultimii 20 de ani

Președintele Klaus Iohannis efectuează săptămâna viitoare un turneu în Africa, primul al unui șef al statului român din ultimii 20 de ani. 

Din 14 până în 23 noiembrie, președintele va face trei vizite de stat în Kenya, Tanzania și Capul Verde și o vizită oficială în Senegal. Cum Administrația Prezidențială și-a epuizat bugetul din august, Guvernul i-a mai acordat 7 milioane de lei pentru proiectele de pe final de an, inclusiv acest turneu african.

Insulele Capului Verde fac parte dintre arhipelagurile celebre pentru plajele cu nisip alb și apa turcoaz a Oceanului Atlantic.

Șeful Statului urmează să viziteze și Kenya, recunoscută drept cea mai bună destinație de safari din lume, cu 50 de parcuri și rezervații naționale. De aici importăm cafea, pește, curmale, smochine, ananas și exportăm telefoane. Din Senegal, una dintre principalele destinații culturale din Africa, România importă minereu de titan și exportă frigidere și congelatoare, potrivit Digi24.

Ultima destinație pe lista președintelui e Tanzania, care găzduiește unele dintre cele mai apreciate parcuri naționale și rezervații de vânătoare din lume. De aici, România aduce cantități limitate de pește, cafea și curmale. Vinde, în schimb, vagoane, piese și accesorii auto. În toate cele 4 state, balanța comercială e în favoarea Bucureștiului, care exportă mai mult decât importă din țările pe care le va vizita Klaus Iohannis. Șeful statutului își asumă, în acest context, misiunea de relansare a dialogului politic şi de redinamizare a relaţiilor economice.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.5 ° C
12.1 °
3 °
66 %
1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii