Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu intenţionează să îşi scurteze mandatul de şef al statului

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că nu intenţionează să îşi scurteze mandatul de şef al statului

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat marţi, cu câteva ore înaintea unei conferințe de presă pe tema NATO, că nu intenţionează să îşi scurteze mandatul de şef al statului.

Klaus Iohannis a fost întrebat, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu omologul său din Muntenegru, Jakov Milatovic, dacă are în vedere o scurtare a mandatului de preşedinte, în vederea obţinerii unei funcţii la vârful UE sau NATO.

„În ce privește NATO, știți că voi face o declarație puțin mai târziu, astăzi, la ora 17:00, și o să vă spun mai multe atunci, dar nu intenționez să îmi scurtez mandatul de președinte”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit tvrinfo.ro.

La sfârșitul lunii februarie, premierul Marcel Ciolacu confirma că în coaliţia de guvernare s-a stabilit ca alegerile prezidenţiale să aibă loc pe 15 şi 29 septembrie, iar alegerile parlamentare pe data de 8 decembrie.

Asta în condițiile în care mandatul președintelui este, conform Constituției, de 5 ani şi se exercită de la data depunerii jurământului. Klaus Iohannis a depus jurământul pe 21 decembrie 2019, deci mandatul său se încheie în decembrie, nu în septembrie.

Tot potrivit Constituției, preşedintele României îşi exercită mandatul până la depunerea jurământului de către preşedintele nou ales.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.3 ° C
21.2 °
19.9 °
52 %
4.6kmh
0 %
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii