Președintele PSD a anunțat că va accepta postul de prim-ministru în mai 2023

Președintele PSD a anunțat că va accepta postul de prim-ministru în mai 2023

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat marți seară la un post de televiziune că va accepta postul de prim-ministru în mai 2023 – când ar urma să se producă schimbarea convenită de coaliție la vârful guvernării – dacă va fi considerat cel mai potrivit pentru această funcție de către colegii săi.

Întrebat marți seară la Antena 3 dacă își va asuma postul de premier PSD la momentul rocadei cu PNL, liderul social-democraților a afirmat: „Împreună cu colegii vom lua decizia la momentul oportun. Este o provocare pe care trebuie să ți-o asumi. Dacă colegii din partid vor considera că eu sunt cel mai oportun să ocup acel loc, voi merge. Dar vă asigur că rotația va avea loc”.

Marcel Ciolacu susține că depune toate eforturile pentru a păstra coaliția de guvernare cu PNL și că o eventuală decizie de rupere a coaliției ar fi o „meschinărie politică”.

„Sunt foarte determinat, am văzut că la fel e și premierul, să ducem coaliția până în 2024”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Totodată, întrebat când va stabili PSD numele candidatului pentru alegerile prezidențiale din 2024, liderul partidului a răspuns că „atunci când va fi oportun”.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.9 ° C
32.2 °
31 °
34 %
3.1kmh
0 %
lun
32 °
mar
33 °
mie
34 °
joi
37 °
vin
32 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii