Preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, despre retragerea atribuţiilor delegate secretarului de stat, Florian Lixandru: E o pedeapsă pentru exprimarea unor opinii

Preşedintele PSD Sector 1, Florin Manole, despre retragerea atribuţiilor delegate secretarului de stat, Florian Lixandru: E o pedeapsă pentru exprimarea unor opinii

Liderul PSD Sector 1 Florin Manole consideră că gestul ministrului Educaţiei Ligiei Deca de a retrage atribuţiile delegate secretarului de stat Florian Lixandru, care este şi vicepreşedinte al filialei social-democrate, reprezintă „o pedeapsă pentru exprimarea unor opinii”.

El a mai spus că Lixandru a avut observaţii pertinente pentru îmbunătăţirea proiectelor legilor Educaţiei, însă reacţia violentă a ministrului Deca „trădează lipsa oricăror reflexe democratice”.

„Partidul Social Democrat Sector 1 consideră inacceptabilă reacţia ministrului Educaţiei, doamna Ligia Deca, faţă de colegul nostru, secretarul de stat Florin Lixandru, căruia i-au fost retrase atribuţiile drept pedeapsă pentru exprimarea unor opinii. Reacţia violentă a doamnei Deca, care trădează lipsa oricăror reflexe democratice, a fost generată de observaţii pertinente şi de bună credinţă, făcute de domnul Lixandru tocmai pentru a îmbunătăţi proiectele Legilor Educaţiei”, a transmis Florin Manole, printr-un comunicat de presă.

Acesta a adăugat că opiniile lui Florian Lixandru, ale PSD sau altor colegi profesori ori profesionişti din domeniul educaţiei au rolul de a asigura accesul la educaţie pentru copiii dezanvatajaţi, cei din diaspora.

„Dacă în mijlocul unei dezbateri publice reacţia la opinii diferite este politica pumnului în gură, atunci doamna ministru nu şi-a înţeles rolul, nici importanţa temelor dezbătute. Opiniile PSD, formulate fie de domnul Lixandru, fie de alţi colegi profesori sau profesionişti ai domeniului sau opiniile exprimate de specialişti apolitici, de societatea civilă, au rolul de a asigura accesul la educaţie pentru copiii dezavantajaţi, pentru cei din diaspora sau examene de admitere sau bacalaureat fără încurajarea meditaţiilor costisitoare”, a mai precizat Manole.

Prin urmare, PSD Sector 1 solicită PNL ca, de la nivelul Ministerului Educaţiei şi până la cel al consiliului local „să revină la colaborarea bazată pe deschidere, colegialitate şi urmărirea interesului public”.

Reacţia vine după ce ministrul Educaţiei Ligia Deca i-a retras atribuţiile delegate secretarului de stat Florian Lixandru, după ce acesta a criticat public proiectele de legi înaintate de ministru partidelor şi a cerut dezbatere amplă. Lixandru a precizat, într-o postare pe Facebook, că decizia este urmare a unui „delict de opinie”. El a reluat afirmaţiile în care prezintă punctul de vedere al PSD referitor la legile educaţiei.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
9.5 ° C
10.5 °
8.9 °
74 %
6.3kmh
0 %
vin
11 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
17 °
mar
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii