Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a fost votat președinte interimar al Camerei Deputaților

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a fost votat marți dimineață președinte interimar al Camerei Deputaților de către PSD, UDMR și AUR, după ce luni seară s-a decis ca Nicolae Ciucă să-și depună mandatul de premier desemnat. În plus, PSD ar urma să revendice poziția de premier în viitoarele negocieri pentru formarea noului Executiv.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a zis marți dimineață că toate scenariile rămân deschise în continuare despre viitorul Guvern.

„Nu este prima oară când am spus că PSD îşi asumă şi în această criză să intre la guvernare. Vom vedea înspre ce direcţie duc lucrurile. (…) Am constatat că, după încă zece zile de criză, anumiţi lideri politici au spus clar că nu poate să treacă prin Parlament un Guvern minoritar, lucru pe care noi îl spunem de la începutul crizei – indiferent dacă este un Guvern USR, PNL, PSD, România nu are nevoie în acest moment de un Guvern minoritar”, a afirmat Marcel Ciolacu, la sediul PSD.

Întrebat care sunt condiţiile social-democraţilor pentru a intra la guvernare, Ciolacu a răspuns: „Toate scenariile rămân deschise în continuare şi cred cu tărie că întoarcerea la popor este cea mai corectă. Nu avem condiţii, nu am discutat. Vorbesc cu toată lumea la telefon, nu am nicio reţinere indiferent din ce zonă politică vin aceste telefoane. (…) Vorbesc la telefon cu toţi actorii politici care pot ajuta la ieşirea din această criză şi să ne întoarcem la problemele adevărate ale poporului român”.

El a făcut un apel la responsabilitate. „Fac o solicitare la toţi reprezentanţii partidelor parlamentare să avem foarte mare grijă ce vorbim în această perioadă, fiindcă cu toţii suntem responsabili de declaraţiile noastre”, a adăugat Ciolacu, întrebat despre afirmaţiile critice la adresa PSD făcute de liderul PNL, Florin Cîţu.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis l-a contactat, liderul PSD a spus că nu a avut o discuţie cu acesta. „Nu am nicio certitudine, că nu sunt Nostradamus. Eu am certitudinea că în acest moment a realizat toată lumea că trebuie să ne întoarcem la adevăratele probleme ale românilor”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Întrebat despre faptul că Sorin Grindeanu a fost votat președinte interimar al Camerei Deputaților inclusiv cu voturile celor de la AUR, UDMR și grupul minorităților naționale, Ciolacu a răspuns: „mă bucur că domnul Grindeanu a reușit să creeze o majoritate în Parlament să fie președinte interimar”.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
1.3 ° C
2.2 °
1 °
71 %
0.5kmh
75 %
mie
9 °
joi
10 °
vin
11 °
sâm
5 °
Dum
5 °

Opinii