Prima persoană vaccinată anti COVID-19 în România

Prima persoană vaccinată anti COVID-19 în România

România a dat startul campaniei de vaccinare. În prima zi au fost imunizate 960 de cadre medicale din cele zece spitale aflate în prima linie în lupta cu Covid-19. Prima persoană vaccinată a fost Mihaela Anghel, o asistentă medicală generalistă, care profesează în cadrul Spitalului Matei Balș din capitală. Alte cadre medicale urmează să fie vaccinate în zilele următoare.

27 decembrie. Ziua care reprezintă începutul sfârșitului acestei pandemii. Institutul Matei Balș a fost primul spital din țară care a început vaccinarea cadrelor medicale. Prima personă care a primit serul este o asistentă medicală generalistă. Este vorba despre Mihaela Anghel. Are 26 de ani și lucrează de 4 ani la Matei Balș din capitală. A făcut parte din echipa medicală care a preluat primul pacient infectat cu virusul SARS-COV-2 pe teritoriul României. În momentul vaccinării s-a gândit că acest ser reprezintă speranța oamenilor că își vor recăpata fericirea pe care pandemia le-a furat-o.

 „M-am gândit doar că în scurt timp reușim să scăpăm de această problemă care este și că o să fim din nou fericiți. Fericirea noastră s-a cam distrus cu această pandemie. Nu am stat deloc pe gânduri. Când am auzit că vine vaccinul cu siguranță m-am gândit că o să mă vaccinez. Pentru că nu aș vrea ca cei dragi mie să se îmbolnăvească și totdată nici eu.
Nu a durut absolut deloc. Este cel mai nedureros vaccin pe care pot să spun pe care l-am făcut până acum.” A declarat Mihaela Anghel.

Mihaela, face parte dintre cadrele medicale care tratează cele mai grave cazuri de COVID-19 care ajung la Institutul Matei Balș. Povestește că, de la începutul pandemiei și până acum, a văzut cum unii pacienți au reușit să învingă boala și cum alții au pierdut lupta cu ea. Unele cazuri i-au rămas întipărite în memorie.

„A fost un caz destul de grav. Un băiat de 33 de ani care a fost în terapie intensivă a stat cam 3 luni, 3 luni jumate la noi în spital și din păcate nu s-a putut face nimic. Și a fost pentru toți ceva urât. Toți stăm ore în șir îmbrăcați în acel echipament. Vara a fost groaznic pentru că s-a întâmplat în vară când a fost pacientul acesta. 5-6 ore fără apă, fără aer. Transpirație, căldură. E groaznic. A mai adăugat asistenta medicală.”

Acesta a transmis un mesaj tuturor celor care sunt sceptici în privința vaccinării:

„Le transmit să deschidă bine ochii și să vină să se vaccineze și să scăpăm de greutatea asta care apasă pe toți și să nu mai aștepte să se îmbolnăvească ei sau cei dragi ca să își dea seama că există această boală.” A transmis Mihaela Anghel.

La Institutul Matei Balș sunt 600 de cadre medicale care se află pe lista de așteptare pentru a fi imunizate. Dintre acestea 145 au fost vaccinate în prima zi. Cea mai în vârstă persoană căreia i-a fost administrat serul este doctorul Sorin Petrea în vârstă de 68 de ani.

În prima zi, în cadrul celor 10 spitale din țară care tratează pacienți infectați cu virusul SARS-COV-2 au fost vaccinate 960 de cadre medicale.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie de intensitate mică
15 ° C
16.1 °
13.8 °
88 %
5.1kmh
75 %
mie
14 °
joi
10 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii