PSD a demonstrat că „plafonarea prețurilor = penurie” este un fals

PSD a demonstrat că „plafonarea prețurilor = penurie” este un fals

Datele publicate recent de către INS și BNR arată că măsurile adoptate de către PSD pentru plafonarea prețurilor la alimentele de bază au avut un impact semnificativ asupra pieței și consumatorilor.

Datele publicate recent de către Institutul Național de Statistică și Banca Națională a României arată că măsurile adoptate de către Partidul Social Democrat (PSD) pentru plafonarea prețurilor la alimentele de bază au avut un impact semnificativ asupra pieței și consumatorilor. Contrar temerilor exprimate anterior în spațiul public de diverse persoane, cu privire la posibila penurie generalizată la produsele alimentare de bază, cifrele evidențiază o realitate diferită.

În ciuda îngrijorărilor inițiale, nu s-a înregistrat o penurie de alimente, iar vânzările au crescut în timp ce prețurile au scăzut în multe cazuri. Mai mult, producția locală a înregistrat creșteri semnificative, indicând un trend pozitiv pentru economie și consumatori.

De exemplu, în domeniul laptelui și al produselor derivate, componente esențiale ale coșului zilnic de consum în România, cantitatea de lapte de vacă colectată și procesată în luna ianuarie 2024 a crescut față de aceeași perioadă a anului precedent. În plus, producția de brânzeturi și alte produse lactate a înregistrat o creștere semnificativă în aceeași perioadă.

Aceste date sugerează că măsurile adoptate pentru plafonarea prețurilor au avut un impact pozitiv asupra economiei și consumatorilor din România, asigurând accesibilitatea alimentelor de bază la prețuri mai accesibile și sprijinind producția locală.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii