PSD și-a asigurat numărul maxim de locuri atât la Senat, cât și la Camera Deputaților

PSD și-a asigurat numărul maxim de locuri atât la Senat, cât și la Camera Deputaților

Biroul Electoral Central a repartizat mandatele rămase vacante în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie. Partidul câștigător PSD și-a asigurat numărul maxim de locuri atât la Senat, cât și la Camera Deputaților.

După redistribuirea locurilor vacante structura parlamentului este dominată de PSD cu 47 senatori și 110 deputați, urmează liberali cu 41 de senatori și 93 de deputați. USRPLUS e pe locul trei cu 25 mandate la Senat și 55 de mandate la Camera Deputaților. Surpriza acestor alegeri AUR și-a asigurat 14 locuri la senat și 33 de locuri la Camera. Supraviețuitorii tuturor alegerilor UDMR au ocupat 9 locuri la senat si 21 de locuri la Camera Deputatilor.

SENAT

PSD – 47 locuri

PNL – 41 locuri

USRPLUS – 25 locuri

AUR – 14 locuri

UDMR – 9 locuri

CAMERA DEPUTAȚILOR

PSD – 110 locuri

PNL – 93 locuri

USRPLUS – 55 locuri

AUR – 33 locuri

UDMR – 21 locuri

„În continuare la nivelul fiecărei circumscripţii electorale se vor atribui nominal mandatele de senator şi deputat. După acordarea mandatelor de deputat organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, Biroul Electoral Central va publica rezultatul final al alegerilor”, a precizat purtătorul de cuvânt al BEC, Mircea Preoţescu.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ceață
8.3 ° C
9.9 °
6 °
87 %
7.7kmh
100 %
vin
16 °
sâm
13 °
Dum
13 °
lun
17 °
mar
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii