Record stabilit în Catalunia de înotătorul român David Popovici

Record stabilit în Catalunia de înotătorul român David Popovici

David Popovici a stabilit un nou record în cadrul concursului desfășurat la Barcelona, Catalunia. Înotătorul român a înregistrat un timp de 1:44.74, depășindu-l la acest capitol pe germanul Paul Biedermann. Neamțul reușise să obțină în anul 2005 punctajul de 1:44.88, astfel cel mai de seamă reprezentant al natației țării noastre a doborât o statistică veche de peste 19 ani de la întrecerea din Spania, conform unui articol de pe ziare.com.

Sportivul din România participă în această perioadă la competiția „Mare Nostrum”, o întrecere de înot care are loc înainte de startul celei mai importante competiții ale anului, Jocurile Olimpice de la Paris. Aceasta a fost prima zi de concurs a turneului din Catalunia, iar proba la care David Popovici s-a remarcat a fost cea de 200 de metri liber.

Înotătorul țării noastre obținuse un loc în ultimul act al acestui tip de probă după ce ieșise al cincilea în clasamentul calificărilor, cu un timp de 1:48.16. Sud-coreeanul, Hwang Sunwoo, campion mondial en-titre la proba cu pricina, a fost întrecut de David Popovici, care a ridicat o întreagă sală în picioare. Asiaticul a terminat cursa din bazin cu un timp de 1:45.68, în timp ce pe locul al treilea al întrecerii s-a clasat un japonez, Katsuhiro Matsumoto, cu timpul de 1:46.09.

Înainte de participarea la competiția din Spania, David Popovici impresionase din punct de vedere al timpului scos într-o cursă atunci când a evoluat la Campionatele Naționale, din luna aprilie. Pe atunci, înotătorul nostru reușea să atingă timpul de 1:45.10.

În momentul de față, sportivul țării noastre ocupă a treia poziție la categoria probei de 200 de metri liber, după cifrele publicate până în acest punct al anului 2024. Următoarea probă la care va lua startul David Popovici cât timp se va afla la Barcelona este programată să înceapă joi, 30 mai, la 100 de metri liber.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
35.9 ° C
36.1 °
35 °
28 %
2.7kmh
0 %
mie
36 °
joi
39 °
vin
33 °
sâm
35 °
Dum
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii