Renate Weber, revocată de la conducerea Avocatului Poporului

Deputaţii şi senatorii au votat, miercuri, proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber de la conducerea instituţiei Avocatul Poporului.

S-au înregistrat 247 de voturi „pentru”, 32 ”împotrivă”, iar un parlamentar nu a votat.

„Plenul Parlamentului a hotărât revocarea din funcția de Avocat al Poporului a doamnei Renate Weber, pentru motive care țin de încălcarea Constituției și a legilor țării. Este o decizie care a fost luată în conformitate cu procedurile constituționale și legale, care are o fundamentare și are un raport al Comisiilor juridice prin care se precizează clar încălcările Constituției și legislației, care au stat la baza revocării. Cu siguranță, săptămâna viitoare, va începe procedura de numire a noului Avocat al Poporului, o procedură care este prevăzută în Constituție, în lege, în regulamentele comune”, a declarat Ludovic Orban.

Coaliția de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR a decis: reprezentanții UDMR vor fi cei care vor propune noul Avocatul Poporului în cazul revocării lui Renate Weber, au precizat surse politice pentru PS News. Conform surselor citate, favorit este Fabian Gyula, lector la Facultatea de Drept a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Propunerea UDMR pentru funcţia de Avocat al Poporului, Fabian Gyula (50 de ani) este de mai bine de 20 de ani procuror şi cadru didactic la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
23 ° C
25.2 °
21.1 °
68 %
0.5kmh
0 %
vin
35 °
sâm
38 °
Dum
38 °
lun
40 °
mar
33 °

Opinii