Rețelele de vânzare a stupefiantelor se integrează rapid în online: După închiderea grupului „Iarbă dulce” a apărut altul

Rețelele de vânzare a stupefiantelor se integrează rapid în online: După închiderea grupului „Iarbă dulce” a apărut altul

Polițiștii care au anchetat cazul drogurilor vândute printr-un grup de pe o rețea de mesagerie spun că principalii clienți ai traficanților erau minori sau tineri până în 25 de ani. Specialiștii spun că de ani de zile dealerii încearcă să prindă în capcana stupefiantelor adolescenți, lucru confirmat și de vârsta tot mai fragedă de la care începe consumul de droguri în România.

Între timp, deși polițiști au închis grupul prin care erau vândute drogurile, un altul cu același nume este deja online.

Rețelele de vânzare a stupefiantelor s-au adaptat și s-au integrat rapid în lumea virtuală, locul în care tinerii și adolescenții stau în fiecare zi. Este un risc pe care și-l asumă, susțin experții, însă au garanția că găsesc cumpărători. La nici două zile de la închiderea grupului care avea 11.000 de membri înregistrați și care facilita vânzarea de droguri, un altul este deja online.

Ceea ce e cu adevărat îngrijorător e că astfel de grupuri se adresează în special minorilor și tinerilor până în 25 de ani.

Surse judiciare susțin că drogurile încep să fie consumate de la o vârstă tot mai mică. Părinții se sesizează abia când observă un comportament anormal al minorului din cauza dependenței de droguri, susțin specialiștii. Nici la școală, dascălii nu se sesizează. Abia acum, Ministerul Educației vrea să îi învețe pe profesori ce trebuie să facă în astfel de cazuri.

Ligia Deca, ministrul Educației: Știind că fenomenul ia amploare, am discutat cu colegii și avem în finalizare un proiect cu Ministerul Sănătății și MAI, de formare a profesorilor. După ce cadrele didactice vor avea această competență, fiecare diriginte poate avea această discuție cu părinții în a explica unde trebuie să ne uităm, când trebuie să tragem semnalul de alarmă.

Polițiștii antidrog spun că vor continua să monitorizeze rețelele de sociale și aplicațiile de mesagerie în căutarea celor care vând substanțe interzise, potrivit stiri.tvr.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.6 °
18.9 °
79 %
3.1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
37 °
lun
35 °
mar
31 °
mie
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii