Robert Cazanciuc: „Rotația premierilor în coaliția PNL-PSD, o mare responsabilitate politică”

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a declarat în emisiunea Actualitatea cu Tudor Mușat de pe B1 TV, că PSD a decis ca Marcel Ciolacu să fie propunerea de premier înaintată președintelui Klaus Iohanni dar dacă în urma negocierilor rezultă că nu se bucură de sprijin majoritar, atunci PSD va sprijini altă propunere. Elementul cheie al viitoarei coaliții va fi rotativa șefilor de guvernd e la PSD  și PNL:

„Suntem în plină negociere, încercăm să găsim soluții. Mandatul de la partid va fi foarte clar, propunerea de la partid pentru negociere a fost Marcel Ciolacu. Dacă prin negocieri nu rezultă că ar putea fi o majoritate pentru Marcel Ciolacu și rezultă o altă majoritate pentru altcineva mergem din nou la partid și se ia o decizie acolo pentru următorul pas sau nu.

Va fi o rotație, chiar dacă această rotație înseamnă o foarte mare maturitate politică. Nu este o procedură prevăzută în constituție. Dacă partidele agreează o formulă politică, această este litera de lege în cadrul înțelegerii. Eu sunt încrezător”, a spus Robert Cazanciuc.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
1.3 ° C
2.2 °
1 °
71 %
0.5kmh
75 %
mie
9 °
joi
10 °
vin
11 °
sâm
5 °
Dum
5 °

Opinii