Roiuri de albine au împânzit Timişoara

Roiuri de albine au împânzit Timişoara

Albine împânzesc tot mai multe zone din Timişoara. Apicultorii au fost chemaţi să adune roiuri de pe terase,  din gospodării şi chiar de pe linii de înaltă tensiune. Specialiştii spun că este perioada în care albinele roiesc, iar vremea schimbătoare le afectează şi le dezorientează.

Albinele de obicei nu sunt agresive, dar pot deveni dacă sunt îndepărtate sau lovite. Cei care sunt în preajma unui roi sunt sfătuiţi să ceară ajutor specializat.

Aceste imagini au fost surprinse în Timișoara. Albinele s-au aşezat pe firele de curent încercând, dezorientate, să-şi facă un cuib. Apicultorii spun că săptămânal adună roiuri de albine care îşi caută un loc pentru cuib.

Un astfel de roi s-a instalat chiar în centrul oraşului,  pe o terasă. Specialiştii spun că este vorba de roiuri care fie pleacă din stupii apicultorilor, fie sunt familii de albine libere în natură.

În gospodăria acestor apicultori din Timişoara, doar în ultima lună, au ajuns 16 roiuri de albine salvate din diferite locuri din oraș.

Insectele devin agresive dacă sunt lovite sau îndepărtate şi pot deveni un real pericol mai ales pentru persoanele alergice.

Specialiştii mai spun că fenomenul roirii va mai dura doar câteva zile.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
24.6 ° C
26.1 °
23.8 °
37 %
5.7kmh
0 %
mar
25 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii