Români implicați în furt de biciclete electrice, în Elveția

Români implicați în furt de biciclete electrice, în Elveția

Un grup de români a fost implicat în furtul a 10 biciclete electrice din cantonul elvețian Zug. Valoarea lor este de peste 43.000 de franci, aproximativ 45.000 de euro.

Cercetările au scos la iveală faptul că doi români, de 28 și 32 de ani, împreună cu un complice se ocupau cu ascunderea bicicletelor furate într-o pădure din Unterägeri, cantonul Zug. Ei demontau și reasamblau bicicletele, pe care apoi „rețeaua” le vindeau la preț redus doritorilor de chilipiruri, potrivit blick.ch.
După cum au anunțat vineri autoritățile elvețiene, vehiculele au fost furate pe 6 noiembrie 2023. Una dintre biciclete era echipată cu tracker. Traseul ducea la cantonul Zurich, unde poliția i-a prins pe românii care descărcau piese de biciclete și bicicletele proaspăt ambalate dintr-un camion într-o mașină.
Cercetările ulterioare au scos la iveală că un român de 28 și 32 de ani ar fi comis furtul împreună cu un complice, au precizat organele de drept. Mai întâi au ascuns bicicletele într-o pădure din Unterägeri și apoi pe Rates Pass. Au demontat bicicletele, au pus numere noi de cadru pe ele, au împachetat bicicletele demontate în saci și le-au furnizat documente false.

Cei doi bărbați au fost condamnați de către un tribunal local la o amendă de câteva mii de franci pentru primirea bunurilor furate și tentativa de a primi bunuri furate. Ancheta asupra celui de-al treilea bărbat, despre care se spune că a avut acces în depozitul de biciclete și a împins bicicletele afară, este în desfășurare, au spus autoritățile de drept.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
12.2 ° C
13.3 °
11 °
89 %
3.6kmh
0 %
Dum
22 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
22 °
joi
21 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii