România e pe podium la Campionatul European de Gimnastică

România e pe podium la Campionatul European de Gimnastică

Lotul feminin de gimnastică al României a readus strălucirea vremurilor când țara noastră câştiga medalii de aur pe bandă rulantă la marile competiţii internaţionale şi la Olimpiade.

Larisa Iordache (foto) a devenit senzaţia României la Campionatul European de Gimnastică de la Mersin (Turcia): a câştigat două medalii de aur şi una de argint. Larisa a revenit în competiţii după trei ani de absenţă, din cauza problemelor medicale, iar revenirea ei a fost salutată şi de forurile internaţionale de profil.

Ea a fost aproape de a egala performanța junioarei Ana Bărbosu la europeanul de la Mersin (4 medalii de aur). Larisa Iordache a luat aurul la bârnă și la sol și argintul la sărituri. Tot la finalele pe aparate, Silviana Sfiringu a urcat alături de Larisa Iordache pe a doua treaptă a podiumului la bârnă. Titlul la sol a fost atribuit româncei abia după ce antrenorii români au contestat prima notă (13.050), care o plasa doar pe locul 2. După recalculare, Iordache a fost notată cu 13.450.

România, 14 medalii

Echipa României se întoarce de la competiția din Turcia cu 8 medalii de aur, 5 de argint și una de bronz. România a încheiat, duminică, participarea în concursurile de senioare şi junioare de la Campionatul European de gimnastică feminină cu un bilanţ de 14 medalii, din care opt sunt de aur.

Larisa Iordache – patru medalii, din care două de aur, după trei ani de pauză, iar Ana Bărbosu, şase medalii de aur la junioare, record în istoria participărilor României la CE.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
câțiva nori
26.1 ° C
26.2 °
26 °
61 %
2.1kmh
20 %
vin
37 °
sâm
38 °
Dum
39 °
lun
36 °
mar
31 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii