Românii vaccinați, primii care primesc bilet pentru Trenul Relaxării

Românii vaccinați sunt primii care primesc bilet pentru Trenul Relaxării, care ar urma să pornească la drum de la 1 iunie. Premierul Florin Cîțu a declarat că, din punctul său de vedere, e normal ca persoanele care s-au imunizat să revină la normalitate. Deocamdată însă, nu este clar ce restricții se vor ridica la 1 iunie. Mai multe scenarii sunt analizate de guvernanți și de specialiștii în Sănătate.

Este cert că starea de alertă va fi prelungită și că nu ne vom relaxa înainte de 1 iunie. Ce se va întâmpla însă odată cu începerea verii? Depinde de cum va evolua situațai epidemiologică până atunci.

”O să discutăm despre toate restricțiile care sunt în funcție de rata de vaccinare. Nu am un răspuns în acest moment. Din punctul meu de vedere, persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezintă un risc pt populație, își pot continua viața, să revină la normalitate. 1 iunie este data la care vrem să avem o schimbare”, a declarat premierul.

Florin Cîțu a fost întrebat și dacă care este rata de imunizare la care trebuie să ajungem pentru a scăpa de mască.

”Va trebui să avem discuții cu specialiștii și în funcție de recomandările lor, vom veni și noi cu un răspuns”, a precizat premierul.

Premierul Cîțu a promis că am putea face însă plajă și am putea urca pe munte fără mască.

De cealată parte, ministrul Sănătății a spus că este posibilă renunțarea la mască în birou. Cu o condiție însă. Ca toată lumea să fie vaccinată. Întrebată dacă preconizează că această măsură va fi inclusă în pachetul pregătit pentru 1 iunie, Ioana Mihăilă a spus că acest lucru depinde de mai mulți factori.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ploaie ușoară
15.3 ° C
16 °
14 °
67 %
0.5kmh
0 %
lun
26 °
mar
17 °
mie
20 °
joi
19 °
vin
17 °

Opinii