S-a stabilit data Congresului PNL

Congresul PNL va fi organizat pe 25 septembrie, iar la el vor participa 5.000 de persoane, a anunțat Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal.

Întrebat dacă evenimentul va avea loc la interior, a evitat un răspuns direct, spunând că o decizie va fi luată în funcție de contextul pandemic.

Vom organiza congresul în funcție de situația epidemiologică. Vom solicita ca participanții să fie vaccinați sau să aibă testul la zi”, a spus Orban

În ședința conducerii PNL, Orban le-ar fi spus colegilor săi că data propusă a fost convenită „cu partenerul nostru”, fără a menționa clar dacă este vorba despre președintele Klaus Iohannis.

Încă nu avem un congres în PNL. În acest moment nu există nicio moțiune depusă pentru candidatura la funcția de președinte al PNL. Nu este niciun candidat oficial, nicio candidatură”, a declarat marți dimineață, înaintea ședinței, Florin Cîțu, întrebat dacă va candida pentru șefia PNL.

El apreciază că vor apărea mai multe candidaturi pe funcția de președinte al Partidului Național Liberal.

Când o să avem un congres mai multe candidaturi vor apărea. E o competiție în PNL. Sunt foarte mulți oameni buni care pot să preia conducerea PNL”, adaugă Cîțu.

Adunările generale ale organizațiilor locale vor avea loc între 1 iunie și 15 iulie apoi, în perioada 1 iulie – 10 august, vor fi organizate conferințele județene de alegeri, iar între 10 august și 25 septembrie va fi perioadă de 45 de zile pentru campania pentru congres.

Procedura de convocare a congresului va fi finalizată duminică, de Consiliul Național. Azi voi convoca Consiliul Național, ca președinte PNL, pentru a finaliza procedura de convocare a congresului”, a mai spus Orban.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
23.5 ° C
26.1 °
21 °
44 %
0.5kmh
0 %
lun
24 °
mar
15 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
22 °

Opinii