Salvamontiștii recomandă iubitorilor muntelui să renunțe la trasee. Pericol de avalanșe

Salvamontiștii recomandă iubitorilor muntelui să renunțe la trasee. Pericol de avalanșe

Intervenţie în miez de noapte, recent, în Munţii Şureanu, pentru salvarea unei familii cu un bebeluş de 5 luni, care s-a blocat în nămeţi. După o operațiune dificilă, salvamontiștii din Alba au reușit să transporte familia în siguranță la pensiunea unde era cazată.

Reprezentanţii Salvamont transmit turiştilor să nu se abată de la trasee şi să nu se aventureze pe munte fără să se informeze temeinic înainte să plece la drum.

Alerta s-a dat în jurul orei 23:00, când maşina de teren în care se aflau părinţii împreună cu copilul lor a rămas blocată în troiene, pe un drum înzăpezit şi fără semnal.

Și în Munții Făgăraș a nins și s-a depus un nou strat de zăpadă, de aproximativ 40 de centimetri.

Robert Năstase, Salvamont Argeș: Temperatura exterioară este de 8 grade Celsius, ceea ce duce la producerea avalanșelor. Recomandăm turiștilor să rămână în zona cabanelor și să nu parcurgă trasee la peste 1.500 de metri altitudine.

Meteorologii au anunțat și pentru următoarea perioadă precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, la munte și pe crește. Salvamontiștii argeșeni le recomandă celor care nu au o pregătire fizică bună să renunțe la trasee, chiar și la poalele munților, potrivit tvrinfo.ro.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.3 ° C
21.2 °
19.9 °
52 %
4.6kmh
0 %
mar
24 °
mie
24 °
joi
25 °
vin
27 °
sâm
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii