Scenarii propuse de Ministerul Culturii pentru desfășurarea festivalurilor în această vară

Scenarii propuse de Ministerul Culturii pentru desfășurarea festivalurilor în această vară

Certificat de vaccinare, test negativ sau dovadă că persoana a trecut prin boală, reprezintă scenariile pe care la propune ministerul Culturii pentru organizarea festivalurilor în această vară.

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a spus la Europa FM, că există și varianta în care participanții să fie testați la intrare.

„Am analizat și am propus mai multe variante Institutului Național de Sănătate Publică, fie prezentarea unei adeverințe de vaccinare, fie prezentarea unui test negativ efectuat cu maximum 48 de ore înainte, sau prezentarea unui document medical care să ateste că participantul a trecut deja prin boală”, a spus ministrul Culturii.

Totodată, Ministerul Culturii își dorește și modificarea regulilor privind închiderea și deschiderea teatrelor sau a sălilor de cinema în funcție de incidența cazurilor de COVID:

„Avem nevoie de un nou set de reguli care să confere o predictibilitate pe un termen mai lung și nu să stăm zi de zi să vedem ce se mai comunică legat de rata de infectare”, a mai declarat Bogdan Gheorghiu

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie de intensitate mică
15 ° C
16.1 °
13.8 °
88 %
5.1kmh
75 %
mie
14 °
joi
10 °
vin
14 °
sâm
16 °
Dum
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii