Se apropie momentul 8 februarie: Câți angajați din Educație au fost imunizați?

Se apropie momentul 8 februarie: Câți angajați din Educație au fost imunizați?

Se apropie 8 februarie, momentul în care se va decide dacă școlile vor fi redeschise. Cu puțin timp înainte de acest lucru, coordonatorul  campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat că până în prezent au fost imunizați mai puțin de 10.000 de angajați din Educație.

„Am analizat mai multe scenarii posibile pentru a asigura continuitatea campaniei de vaccinare. Aveam prevăzut inclusiv opţiunea ca din 7 februarie să începem vaccinarea cu prioritate a personalului din învăţământ, însă am avut de ales între a amâna persoane cu boli cronice, persoane cu vârstă peste 65 de ani şi a decala persoanele care deservesc activităţi esenţiale. Din punct de vedere medical, am considerat, alături de colegii mei, că este cel mai înţelept să decalăm cu 10 zile persoanele care deservesc activităţi esenţiale unde riscul medical propriu-zis pentru persoana în cauză nu este semnificativ. Vaccinarea personalului din învăţământ, în momentul acesta depinde de momentul în care celelalte tipuri de vaccinuri, aşa cum s-a menţionat, de la Astra Zeneca, vor ajunge în România după ce se obţine autorizarea de punere pe piaţă şi în momentul acela vom putea deschide noi centre de vaccinare în care să se poată programa inclusiv personalul din învăţământ. Dar deschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinare, este o decizie interministerială care depinde de situaţia epidemiologică”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, medicul Valeriu Gheorghiţă.

Medicul Valeriu Gheorghiță spune că vaccinarea acestei categorii de angajați depinde de noile transporturi de doze de vaccin anti-Covid care urmează să ajungă în România.

 „Până pe 14 aprilie, 72% dintre locurile ocupate pentru vaccinare sunt pentru persoanele cu vârstă peste 65 de ani şi persoanele cu boli cronice( …) Numărul de doze disponibile ne limitează capacitatea pe care o avem de programare şi respectiv de vaccinare. Nu putem să deschidem mai multe sloturi pentru programare neavând certitudinea datelor la care vin aceste vaccinuri”, a adăugat Gheorghiţă.

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer fragmentat
22.5 ° C
23.9 °
20.1 °
50 %
2.2kmh
75 %
sâm
23 °
Dum
22 °
lun
24 °
mar
22 °
mie
23 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii