Șeful Comisiei SRI: Atacurile cibernetice, cea mai importantă amenințare la adresa securității naționale și a cetățeanului

Șeful Comisiei SRI: Atacurile cibernetice, cea mai importantă amenințare la adresa securității naționale și a cetățeanului

Atacurile cibernetice reprezintă în momentul actual cea mai importantă amenințare la adresa securității naționale și a cetățeanului, a declarat, miercuri, senatorul PNL Ioan-Cristian Chirteș, președintele Comisiei comune permanente pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SRI.

Ioan-Cristian Chirteș spune că atacatorii din 29 aprilie 2022, când au fost vizate site-uri de la mai multe autorități publice și entități private, au exploata lipsa unor măsuri de securitate cibernetică.

Atacul respectiv a fost revendicat de gruparea pro-rusă Killnet.

„Atacul cibernetic, după cum bine știți, a fost revendicat de gruparea pro-rusă Killnet, care este specializată în asemenea atacuri de tip DDOS. Această grupare a lansat atacuri similare și în cazul altor țări NATO, v-aș enumera, și instituții din Statele Unite, Estonia, Polonia, Cehia, Bulgaria, Croația, Germania. Trebuie să vă spun de la bun început că există în România o investigație în acest sens, iar organele abilitate vor face precizări în acest sens. Există o investigație în curs privind aceste atacuri”, a continuat oficialul.

„De asemenea, Serviciul Român de Informații precizează că în afara atacurilor de tip DDOS derulate de Killnet nu au fost identificate conexiuni între atacurile cibernetice de sorginte rusă care vizează statul român și conflictul ruso-ucrainean. Cu toate acestea, atacurile cibernetice reprezintă în momentul actual cea mai importantă amenințare la adresa securității naționale și a cetățeanului”, a mai spus Cristian-Ioan Chirteș.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii