Sorin Grindeanu: „Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor – de 13 ani se lucrează la centura de la Tecuci. Zici că e centura Parisului”

Sorin Grindeanu (PSD), ministrul Transporturilor, a declarat că tocmai a aflat că de 13 ani se lucrează la Centura Tecuci. „Zici că e centura Parisului”, a remarcat ministrul. Grindeanu a spus, din nou, că vor fi folosite drone pentru supravegherea şantierelor.

„Am aflat o chestiune de Cartea Recordurilor. Recunosc, nu am ştiut că de 13 ani se lucrează la Centura de la Tecuci. Am înţeles că este un record absolut”, a declarat Sorin Grindeanu aflat, sâmbătă, la Galați.

Ministrul Transporturilor a precizat apoi că termenul de finalizare e mai 2022. „E ceva de domeniul incredibilului, ca de 13 ani să se lucreze. Zici că e centura Parisului…”, a mai spus Grindeanu. Sorin Grindeanu a vizitat și șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila. El a declarat că podul trebuie să fie dat în circulație până la finalul anului viitor, conform contractului. Grindeanu a repetat apoi că vrea drone pentru supravegherea șantierelor, iar fiecare român să poată vedea pe site-ul Ministerului Transporturilor cum evoluează lucrările. De altfel, acesta a avansat ideea când încă nici nu ajunsese ministru.

„Vă mai asigur că una dintre primele măsuri pe care le voi lua când va veni bugetul e să vadă toţi românii, nu doar Grindeanu sau secretarii de stat, cum merg şantierele. Ăsta e un lucru care se face simplu cu drone care să transmită live pe site-ul Ministerului Transporturilor tot ce se întâmplă pe şantierele aflate în lucru. E unul dintre primele lucruri pe care le voi face”, a afirmat Sorin Grindeanu pe 24 noiembrie.

Tot sâmbătă Sorin Grindeanu a declarat că săptămâna viitoare va ajunge pe ordinea de zi a Parlamentului un proiect de lege care prevede eliminarea taxei de pod de la Cernavodă-Feteşti. „Dacă am elimina această taxă de pod, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR”, a spus ministrul. „E în Parlament, chiar vine săptămâna viitoare pe ordinea de zi, eliminarea taxei de pod la Cernavodă-Feteşti. Trebuie să ne gândim. Dacă am elimina această taxă de pod, ne-am duce în jos cu 30 de milioane de euro în bugetul CNAIR. Nu vreau să facem pe repede înainte, dar vom face o analiză. Dacă e bine, da. Dacă eliminăm, bugetul de stat trebuie să vină către CNAIR să acopere acest minus de 30 de milioane. Nu vreau să văduvim bugetul CNAIR”, a declarat ministrul Sorin Grindeanu, potrivit b1tv.ro.

Acesta a avertizat că trebuie ținut cont de fondurile de care CNAIR are nevoie: „Nu mai vrem taxă de drum, OK, dar atunci trebuie să vedem care sunt veniturile care vin către CNAIR”.

Declarațiile au fost făcute de Grindeanu în cadrul unei vizite pe șantierul podului suspendat peste Dunăre de la Brăila. Ministrul a precizat că podul trebuie să fie dat în circulație până la finalul anului viitor, conform contractului.

Proiectul de lege a fost depus în Parlament încă din 2018 de către mai mulți aleși PNL. Acesta prevede eliminarea taxei plătite de șoferi pentru podurile Giurgeni-Vadu Oii și Fetești-Cernavodă. Proiectul a trecut de Senat și se află acum la Camera Deputaților.

 

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
-0.8 ° C
0.5 °
-2.2 °
78 %
1.8kmh
0 %
vin
7 °
sâm
5 °
Dum
8 °
lun
7 °
mar
5 °

Opinii