Sorin Grindeanu: „Consiliul Politic Naţional a decis, în unanimitate, să îl susţină pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru poziţia de premier”

După ce s-a încheiat, miercuri,  întrunirea conducerii social-democrate, s-a aflat oficial ce decizii s-au luat în cadrul acestui Consiliu Politic Naţional (CPN), pe fondul negocierilor purtate de PSD cu liberalii.

Și anume faptul că Marcel Ciolacu e susținut de PSD pentru postura de prim-ministru. Și nu oricând, raportat la o eventuală „rotație” la șefia Guvernului – ci pe ideea ca PSD să dea primul premier.

„Consiliul Politic Naţional a decis, în unanimitate, să îl susţină pe preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, pentru poziţia de premier. Marcel Ciolacu este liderul partidului care a primit cele mai multe mandate din partea românilor la alegerile parlamentare din 2020”, a anunțat Sorin Grindeanu.

Și tot în unanimitate, din câte a mai punctat prim-vicepreședintele formațiunii politice, prin votul din CPN s-a decis acceptarea sistemului de rotație la șefia Executivului.

Întrebat de presă de ce PSD, spre deosebire de PNL, nu a propus şi o ordine în ceea ce priveşte rotaţia premierilor Grindeanu a răspuns pe un ton categoric. „Astea sunt lucruri de la sine înţelese. Doar nu credeţi că am dat un vot astăzi pentru Marcel Ciolacu premier ca să fie peste un an și jumătate? Despre ce vorbim!?”.

Prim-vicepreședintele PSD-ului și-a completat explicația. „Noi nu avem nevoie de încurajări şi de terapii de grup în interiorul CPN-ului, nu suntem la Alcolicii Anonimi, astea sunt lucruri evidente care eu cred că sunt de la sine înţelese şi nu au nuanţe. Ştiţi foarte bine poziţia noastră, aceea de a da primul premier, nu e poziţia noastră, e poziţia dată de români prin voturile de la alegerile parlamentare de anul trecut”, a susținut Grindeanu, într-o conferință de presă, la sediul PSD.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
7 ° C
7.1 °
7 °
87 %
0kmh
0 %
lun
11 °
mar
6 °
mie
9 °
joi
10 °
vin
9 °

Opinii