Sorin Grindeanu: Propunerea de premier să fie Marcel Ciolacu

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la sediul central al PSD, că propunerea social-democraţilor pentru funcţia de premier ar trebui să fie Marcel Ciolacu.

El a adăugat că, de principiu, propunerile de miniştri cu care ar trebui să meargă PSD într-un eventual guvern cu PNL ar trebui să fie persoanele din prima linie a partidului şi a menţionat că la întâlnirea de joi cu liderii liberali nu au fost pronunţate nume de potenţiali miniştri.

De asemenea, întrebat pentru cine – PSD sau PNL – e un compromis mai mare alcătuirea unui guvern între cele două partide, având în vedere că s-au criticat destul de mult de-a lungul timpului, Grindeanu a afirmat: „Sunt cu destulă vechime în PSD, şi anume din 1996, şi am văzut diverse coaliţii, alianţe şi aşa mai departe, guverne de coaliţie, fie că vorbim de acea coaliţie din 2009 care a fost între PSD şi PDL, fie că vorbim de USL, care a fost mai mult decât o coaliţie de guvernare, a fost un proiect politic. La un moment dat se ajunge într-un punct în care e nevoie de un compromis. Dacă clasa politică nu realizează că suntem într-un moment grav pentru România şi că românii aşteaptă de la clasa politică soluţii şi nu ceartă, înseamnă că ar trebui să plecăm cu toţii acasă. Ceea ce credem noi, ca partid social-democrat, e că romanii aşteaptă de la noi soluţii. De aceea ne-am întâlnit şi astăzi, să venim cu primele soluţii şi cu primele noastre propuneri. Astea sunt cele mai importante lucruri”.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ceață
2.4 ° C
2.8 °
1.6 °
91 %
0.5kmh
90 %
Dum
6 °
lun
10 °
mar
8 °
mie
5 °
joi
7 °

Opinii