Starea de sănătate a lui Florin Piersic rămâne stabilă, dar pacientul e vulnerabil, potrivit medicilor

Starea de sănătate a lui Florin Piersic rămâne stabilă, dar pacientul e vulnerabil, potrivit medicilor

Actorul Florin Piersic a ieşit din sala de operaţie de la Spitalul Foișor din Capitală, acolo unde a fost transferat azi-dimineaţă, de la Institutul Matei Balş. Era necesar să îi fie scoasă proteza de genunchi, o intervenţie riscantă, având în vedere istoricul medical. Înainte de operaţie, medicii au anunţat printr-un comunicat că starea sa generală este gravă.

Florin Piersic are o nouă proteză la genunchi, după ce medicii de la Spitalul Foişor din Capitală i-au extras proteza veche, care i-a creat probleme. Actorul este acum la ATI, în stare stabilă.

„În urma investigațiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectioniști și medic cardiolog și s-a decis efectuarea intervenției chirurgicale în regim de urgență. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă și implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secția ATI, în stare stabilă”, se explică în comunicatul Spitalului Foișor, potrivit stiritvr.ro.

Actorul Florin Piersic a fost transferat joi la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular Bucureşti, la momentul internării pacientul prezentându-se cu o „stare generală gravă”, afirmau reprezentanţii unităţii medicale într-un comunicat remis presei.

„În cursul zilei de astăzi, domnul Florin Piersic a fost transferat la Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie şi TBC Osteoarticular Bucureşti. La momentul internării, pacientul, în vârstă de 88 ani, se prezintă cu o stare generală gravă în urma unui sepsis cu punct de plecare de la nivelul unei proteze totale de genunchi. Pacientul prezintă multiple patologii asociate, dintre care cea mai gravă este cea cardiacă”, se arăta în comunicat.

Potrivit sursei citate, actorului i se vor efectua investigaţii de laborator şi imagistice.

„Vom efectua investigaţii de laborator şi imagistice în urma cărora vom stabili conduita terapeutică”, susţine aceeaşi sursă.

”Este vorba de un proces infecțios extins, care are ca surse principale focarele de la nivelul cordului și proteza de la genunchi. Pacientul se află în evaluare și supraveghere multidisciplinară (boli infecțioase ortopedică, cardiologică) pentru cea mai bună abordare terapeutică”, potrivit unui comunicat a Institutului „Matei Balş”.

Situația medicală a pacientului face ca intervenția ortopedică să nu fie lipsită de riscuri, dar este absolut necesară pentru îndepărtarea sursei de infecție, mai preciza sursa citată. De asemenea, Florin Piersic va continua tratamentul procesului infecțios, după intervenția ortopedică.

Actorul fusese transferat în această săptămână de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la Institutul „Matei Balş”.

Medicii de la Institutului Inimii de la Cluj au precizat că actorul în vârstă de 88 de ani are o infecție generalizată în organism, septicemie, astfel că situația sa este gravă, fiindu-i pusă viața în pericol.

Conducerea Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că actorul Florin Piersic a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş n-ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
11.5 ° C
12.3 °
11 °
88 %
4.1kmh
100 %
sâm
22 °
Dum
25 °
lun
22 °
mar
22 °
mie
25 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii