Surprize ale prognozei meteo pentru întreaga ţară

Surprize ale prognozei meteo pentru întreaga ţară

Românii au intrat în penultima lună a anului, respectiv ultima lună de toamnă, din punct de vedere calendaristic, şi se gândesc deja la sărbătorile de iarnă, însă până atunci mai avem de parcurs cel puţin o lună, noiembrie, cu temperaturi peste medie.

Conform specialiştilor, trendul observat recent, de încălzire semnificativă faţă de anii precedenţi, ar urma să se menţină şi în luna noiembrie, cel puţin în jumătatea de sud a ţării.

Concret, temperaturile maxime ar urma să se menţină constant undeva în jurul valorii de 10 grade Celsius, mai ridicate în jumătatea de sud a ţării, iar temperaturile minime ar urma să se menţină constant undeva în jurul valorii de 0 grade Celsius, poate izolat chiar uşor sub această valoare în jumătatea de nord a ţării şi la munte.

În Bucureşti, deşi am avut temperaturi extrem de ridicate în ultimele zile, vremea deosebit de frumoasă ar urma să mai ţină doar câteva zile. Mai ales în a doua jumătate a lunii noiembrie temperaturile ar urma să scadă, respectiv să nu mai depăşească pragul de 13-14 grade.

Nopţile ar urma să devină din ce în ce mai reci în Bucureşti. Chiar şi aşa, şansele de precipitaţii sunt destul de reduse, iar eventualele ninsori se lasă aşteptate cel puţin pentru luna decembrie 2023.

Şi la malul Mării Negre, vremea ar urma să fie mai plăcută în noiembrie 2023 decât în mod normal. Totuşi, în special în a doua parte a lunii aici există inclusiv riscul ca temperaturile minime să scadă sub pragul de 0 grade Celsius.

Precipitaţiile ar urma să fie răzleţe, însă există posibilitatea să avem rafale puternice de vânt care să intensifice senzaţia de frig.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
8.5 ° C
12.1 °
3 °
66 %
1kmh
0 %
sâm
18 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii