fbpx

Toate amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) sunt ANULATE oficial prin LEGE!

Toate amenzile aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) sunt ANULATE oficial prin LEGE!

„Parlamentul a votat miercuri, 29 iunie,  proiectul de Lege pentru anularea tuturor amenzilor aplicate pentru necompletarea formularului digital de intrare în România (PLF) și restituirea, la cerere, a sumelor plătite de către românii care au fost amendați, act normativ pe care l-am propus împreună cu colegul meu de la PSD Suceava, Eugen Bejinariu” – transmite într-o declarație de presă deputatul Gheorghe Soldan (Grupul parlamentar al PSD).

„Am votat, de fapt, o lege cerută de toți românii care au luptat pentru a-și face dreptate în această situație, provocată de o măsură ce a fost greșit aplicată de autorități.

Un sistem birocratic încremenit în proceduri neînțelese și care punea românii inutil să se adreseze instanțelor de judecată m-a făcut să mă implic în rezolvarea acestei situații.

Mii de români au primit pe nedrept amenzi pentru necompletarea PLF sau completarea greșită a acestuia, iar soluția pentru a-i degreva de un calvar în justiție a fost inițierea legii pentru anularea acestor amenzi.

Nimeni nu ar fi crezut că dezbaterea privind problema amenzilor primite în mod nedrept de mii de români, pentru necompletarea formularului digital PLF, va ajunge vreodată în Parlament.

A fost o nedreptate și o povară financiară pentru mii de români să plătească o amendă de 1.000 sau 2.000 de lei, în condițiile în care cei mai mulți dintre ei chiar au completat formularul digital. Doar că nici ei, nici DSP-ul nu mai puteau dovedi completarea formularului. Autoritățile ridicau din umeri, ziceau că nu pot anula amenzile, că trebuie plătite, conform legilor în vigoare, și îndemnau oamenii să conteste în instanță. Mii de români, în același timp, căutau soluții pe cont propriu alături de avocați și juriști.

Chiar dacă unii au cerut anularea amenzilor în instanțe, legea trebuie să fie aplicată la fel pentru toată lumea.

De aceea, am inițiat acest proiect de lege ca să reparăm o eroare pe care statul trebuie să și-o asume și să dăm tuturor banii înapoi. Mai mult, le cer scuze tuturor românilor amendați în mod nedrept de statul român, pentru tot chinul prin care au trecut.

Mulțumesc tuturor colegilor parlamentari care au votat pentru această lege.

Legea va fi trimisă la promulgare la președintele României, iar apoi își va produce efectele”, conchide deputatul Gheorghe Șoldan.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
14.6 ° C
16.6 °
12.1 °
64 %
1kmh
0 %
joi
15 °
vin
23 °
sâm
22 °
Dum
23 °
lun
17 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii