Ulltima zi de cursuri pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a și ultima zi de înscriere la Bacalaureat

Ulltima zi de cursuri pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a și ultima zi de înscriere la Bacalaureat

Vineri, 7 iunie, a fost ultima zi de cursuri pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a și ultima zi de înscriere la Bacalaureat pentru sesiunea iunie-iulie.

Pentru persoanele care vor susţine examenul a treia oară înscrierea s-a scumpit, la fel şi taxa pentru probe, conform unei adrese a Ministerului Educaţiei.

Din 17 până pe 27 iunie este programată evaluarea competenţelor lingvistice şi digitale, iar din 1 iulie se vor susţine probele scrise, prima dintre ele va fi cea la limba şi literatura română.

Rezultatele finale vor fi publicate pe 12 iulie. Pentru persoanele care vor susţine examenul a treia oară înscrierea s-a scumpit, la fel şi taxa pentru probe, conform unei adrese a Ministerului Educaţiei.

În funcție de numărul probelor pe care le susține candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecăruia, inspectoratele județene stabilesc taxa per probă.

De exemplu, în județul Dolj, taxa de înscriere pentru fiecare probă scrisă este de 130 lei.

În județul Ilfov, taxa variază în funcție de probă, astfel că pentru proba întâi și pentru proba a doua taxa este de 155 lei pentru fiecare probă, iar pentru proba a treia taxa este de 154 lei.

În ceea ce privește examenele de certificare a calificării profesionale sau de atestare a competențelor profesionale, Ministerul Educației a decis ca absolvenții învățământului liceal filierele vocaționale și tehnologică ce au susținut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul de certificare a calificării să achite o taxă de 141 lei.

În cazul celorlalte examene de certificare a calificării profesionale sau de atestare a competențelor profesionale, taxele de examen se stabilesc, după caz, de Inspectoratul Școlar județean sau al municipiului București ori la nivelul centrului de examen, potrivit Radio România Actualități.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
34.2 ° C
34.4 °
32.8 °
35 %
2.7kmh
0 %
mie
35 °
joi
39 °
vin
32 °
sâm
34 °
Dum
36 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii