Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București este iar în top Shanghai

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a urcat din nou în topul Shanghai, unul din cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților.

În acest moment, instituția se situează în intervalul 101-150, fiind singura clasificare a unei universități din România mai sus de poziția 150! Dincolo de dezvoltarea medicală, universitatea promovează și susține digitalizarea și inovarea; a fost creat un centru de e-health și este încurajat spiritul antreprenorial al studenților: există o competiție a start-up –urilor studenților și se testează simularea medicală, printarea 3D.

Creșterea dorinței de a face medicină, din cauza pandemiei, poate și faptul că se pleacă mai puțin în străinătatea la studii- sunt posibile explicații pentru participarea record la examenul de simulare al admiterii. Se așteaptă un număr la fel de mare de candidați și la examenul de admitere propriu-zis, pe 25 iulie.

UMF „Carol Davila” colaborează cu celelalte universități din București, sunt „universități prietene” și desfășoară împreună proiecte, cum este cel în beneficiul copiilor internați în spitalele de pediatrie.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
21.8 ° C
22.7 °
21 °
40 %
0.5kmh
0 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
16 °
mie
14 °
joi
17 °

Opinii