Universitatea din București solicită o analiză serioasă a acuzațiilor de plagiat care i se aduc ministrului Educației

Universitatea din București solicită o analiză serioasă a acuzațiilor de plagiat care i se aduc ministrului Educației

Universitatea din București solicită o analiză serioasă a acuzațiilor de plagiat care i se aduc ministrului Educației, Sorin Câmpeanu, după cum precizează instituția într-un comunicat.

În comunicatul Universității se mai precizează că totul trebuie făcut fără presiuni de orice natură. Ministrul a respins acuzațiile, spunând că ele au rolul de a bloca legile învățământului.

Conducerea Universității București transmite că va condamna întotdeauna orice acțiune care încalcă etica și integritatea academică. Ca atare cere o analiză care să fie realizată de îndată de către instituțiile abilitate din cadrul universității implicate și de instituțiile responsabile ale statului.

E necesară, se arată în comunicat, o analiză serioasă, în afara oricărei presiuni de orice natură. „În aceste vremuri tot mai tulburi, educația are nevoie de valori puternice și de un etos care să ghideze noile generații în formarea lor ca buni cetățeni, profesioniști desăvârșiți și implicați în societate.”

Potrivit unei investigații a jurnalistei Emilia Șercan, ministrul Educație și-ar fi însușit în 2006 aproape 100 de pagini dintr-un curs universitar.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
2.8 ° C
3.9 °
1.6 °
85 %
1.5kmh
100 %
sâm
6 °
Dum
6 °
lun
5 °
mar
5 °
mie
9 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii