Vicepreședintele Comisiei pentru Educație din Parlamentul European, Victor Negrescu, se solidarizează cu profesorii și studenții SNSPA după atacurile AUR

Vicepreședintele Comisiei pentru Educație din Parlamentul European, Victor Negrescu, se solidarizează cu profesorii și studenții SNSPA după atacurile AUR

Vicepreședintele Comisiei pentru Educație din Parlamentul European, Victor Negrescu, și-a exprimat în plenul legislativului european de la Strasbourg solidaritatea cu profesorii și studenții Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative după atacurile lansate de AUR, solicitând sprijinul Comisiei Europene.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Educație din Parlamentul European sunt solidar cu colegii mei profesori din cadrul SNSPA și cu studenții universității și solicit Comisiei Europene să reacționeze public la aceste tipuri de acțiuni anti-democratice, direcționate împotriva educației.

Orice pas înapoi în ceea ce înseamnă protejarea libertății de gândire din mediul academic înseamnă un pas înapoi în protejarea democrației și a valorilor europene”, a declarat eurodeputatul român, Victor Negrescu.

Reprezentantul României în Parlamentul European a criticat vehement promovarea mesajelor incitatoare la ură și încălcarea autonomiei și libertății de exprimare academice.

Trebuia să vorbesc astăzi despre viitorul Europei și propunerea franco-germană de reformare a UE. Dar ceea s-a întâmplat cu ocazia deschiderii anului universitar din România m-a determinat să schimb tema.

Un partid extremist a decis să politizeze educația, promovând în universități materiale de propagandă politică de tip fascist, prin care se incita la ură și se atacau în mod direct cadrele didactice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Acest tip de manifestare asumată de liderii extremiști contravine Cartei Drepturilor Fundamentale ale Uniunii Europene, dar și principiilor autonomiei și libertății de exprimare care caracterizează mediul universitar” a subliniat europarlamentarul social-democrat Victor Negrescu.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
25 ° C
26 °
23 °
75 %
2.1kmh
0 %
sâm
38 °
Dum
37 °
lun
36 °
mar
31 °
mie
27 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii