(VIDEO) Un elicopter american a aterizat de urgență în piața Charles de Gaulle

Update ora 16:00. Ministerul Apărării Naționale a precizat că la festivitățile dedicate Zilei Forțelor Aeriene nu vor participa aeronavele militare.

„Ca urmare a incidentului de zbor din data de joi, 15 iulie, în care a fost implicat elicopterul Armatei SUA, de tip UH-60 Black Hawk, au fost anulate zborurile de antrenament care erau planificate în această perioadă deasupra Municipiului București, în vederea participării aeronavelor militare românești și americane la festivitățile organizate în data de 20 iulie, la Monumentul Eroilor Aerului, cu ocazia Zilei Forțelor Aeriene, respectiv 21 iulie, la Arcul de Triumf, cu ocazia încheierii misiunii Armatei României în Afganistan. Astfel, festivitățile de Ziua Forțelor Aeriene se vor desfășura fără survolul aeronavelor militare, iar la cele de la Arcul de Triumf vor participa aeronave de transport care au executat nemijlocit misiuni în Afganistan, respectiv avioane de tip C-130 Hercules și C 27J Spartan”, se precizează în comunicatul MApN.

 

Momente de panică în Capitală. Un elicopter militar american a aterizat de urgență în sensul giratoriu de la Aviatorilor. Elicopterul ar fi avut o defecțiune tehnică și de aceea a fost nevoit să coboare la sol.

În timpul aterizării, elicele au lovit doi stâlpi de iluminat de pe bulevard, pe care i-a retezat pur și simplu. Șoferii din trafic s-au speriat când au văzut elicopetrul care ateriza lângă ei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, însă două mașini au fost avariate.

Imediat, în zonă au intervenit mai multe echipaje de poliție, care au blocat traficul, pentru a evita astfel alte posibile incidente.

Ministrul de Interne a avut o primă reacție în cazul elicopterului care a aterizat forțat în sensul giratoriu de la Aviatorilor. Bode susține că aterizarea s-a făcut în condiții de siguranță, astfel încât nu s-au produs decâteva pagube materiale. Specialiștii MAPN sunt implicați în ancheta care deja a început, a precizat Bode.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
17 ° C
17.1 °
16 °
47 %
1.3kmh
0 %
vin
22 °
sâm
25 °
Dum
28 °
lun
27 °
mar
21 °

Opinii