Vlad Voiculescu este de părere că nu are de ce să plece din Ministerul Sănătății

Vlad Voiculescu este de părere că nu are de ce să plece din Ministerul Sănătății

Ministrul Sănătății consideră că tragedia de la Matei Balș, care s-a soldat cu șase victime, nu reprezintă un motiv suficient pentru a-și da demisia, din moment ce se află în funcție de puțină vreme. Acesta mai susține și că nici membrii echipei sale nu trebuie să își dea demisia, din moment ce nu au ocupat vreo funcție publică în ultimii treizeci de ani.
Vlad Voiculescu mai precizează și că, dacă ar fi fost în opoziție, nu ar fi ieșit în stradă să protesteze, legat de incendiul care a avut loc vinerea trecută.

Declarația Ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu

Dacă astăzi ați fi fost în opoziție sau dacă v-ați fi ocupat doar de Magic Camp și la guvernare ar fi fost un ministru al sănătății implicat în această tragedie, în acest incendiu, ați fi ieșit în Piața Victoriei să protestați?
Nu. Și sunt cât se poate de sincer. Cred că există două motive pentru care oamenii au ieșit în Piața Victoriei, printre care și eu: odată o clasă politică care se făcea viovată de cee ace s-a întâmplat în ultimii 20-25-30 de ani.
Nu este cazul. Eu nu am fost în politică. Nimeni din echipa mea, nimeni din echipa de la Ministerul Sănătății nu a fost în politică în ultimii 30 de ani. Nimeni din echipa mea nu a avut o funcție publică prin care să considerăm că ar fi, cumva, vinovat de starea sistemului din acest moment. Pur și simplu nu există niciun fel de cauzalitate.
Nu simțiți niciun fel de responsabilitate morală să demisionați în acest moment. Asta spuneți, pe scurt.
Nu. Cred că, în general, un obicei sănătos este să ne uităm care sunt responsabilitățile și care sunt responsabilii. Ori, în momentul acesta, în spitalul Matei Balș fie a fost o problemă cu comportamentul cuiva de acolo… fie a fost o problemă de investiții prost făcute, respectiv investiții care n-au fost făcute, dar asta nu are legătură nici măcar cu Ministerul Sănătății”

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.2 ° C
20.6 °
18.9 °
79 %
3.1kmh
0 %
sâm
35 °
Dum
37 °
lun
35 °
mar
31 °
mie
29 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii