Parlamentul European: Rusia este stat care sponsorizează terorismul

Parlamentul European: Rusia este stat care sponsorizează terorismul

Parlamentul European a votat, în plenul de la Strasbourg, o rezoluție prin care Federația rusă este declarată stat care sponsorizeză terorismul.

Eurodeputaţii au adoptat, cu 494 voturi pentru, 58 împotrivă şi 44 abţineri, o rezoluţie legată de ultimele evoluţii din războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Documentul subliniază că atacurile şi atrocităţile deliberate comise de forţele ruse şi reprezentanţii acestora împotriva civililor din Ucraina, distrugerea infrastructurii civile şi alte încălcări grave ale dreptului internaţional şi umanitar constituie acte de terorism şi crime de război. Sunt motivele pentru care parlamentarii europeni au considerat că Rusia poate fi calificată drept stat care sponsorizează terorismul şi „recurge la mijloace teroriste”. Dita Charanzová, vicepreședinte al Parlamentului European, a cerut ca președintele Vladimir Putin să fie tras la răspundere pentru crimele sale.

În plus, Parlamentul European le solicită oficialilor UE şi statelor sale membre să elaboreze un cadru juridic adecvat şi să ia în considerare adăugarea Rusiei pe lista statelor care sponsorizează terorismul. Un astfel de demers ar duce la o serie de măsuri restrictive semnificative împotriva Moscovei şi ar avea implicaţii profunde pentru relaţiile UE cu Rusia.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer acoperit de nori
13.6 ° C
14.4 °
12.8 °
72 %
5.7kmh
100 %
mar
16 °
mie
20 °
joi
17 °
vin
14 °
sâm
18 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii