Actori ai Teatrului Naţional din Bucureşti, voluntari la call center

Actori ai Teatrului Naţional din Bucureşti, voluntari la call center

Mai mulți actori ai Teatrului Național din București și alți angajați ai instituției sunt voluntari la un call center al Direcției de Sănătate Publică și răspund apelurilor oamenilor referitoare la pandemia de coronavirus.

Conform unui comunicat de presă, la call center-ul amenajat într-o clădire aflată în spatele sediului TNB, mai mulţi actori au participat zilele acestea ca voluntari.

Actorii au fost mai întâi instruiți de voluntari cu experiență și după ce au fost o perioadă secondați de aceștia, ei au răspuns apelurilor și au încercat să îi ajute pe bucureșteni cu informațiile dorite. Între participanţi s-au aflat Monica Davidescu, Lari Giorgescu, Ileana Olteanu, Ionuţ Toader, Richard Bovnoczki, Mihai Munteniţă, Crina Semciuc, Andrei Finţi, Răzvan Oprea, Istvan Teglaş şi Victoria Dicu.

Să poţi să dai o mână de ajutor

„Situaţia de acum m-a făcut să particip la voluntariatul acesta, pentru că am norocul de a nu mă fi infectat cu acest coronavirus – sper să nici nu se întâmple – astfel că pot să ajut oamenii, publicul. Dacă nu sunt pe scenă şi nu pot să fac spectacole pentru ei, măcar atât pot să fac, să răspund la telefon şi să am o legătură directă cu publicul şi să încerc să ajut cât pot de bine”, a declarat actorul Ionuţ Toader. „Particip în acest proiect pentru că mi s-a părut foarte interesant să poţi să dai o mână de ajutor operatorilor din call center DSP, pentru că fac o muncă foarte grea aici, pe de altă parte să poţi asculta oamenii şi să îi întrebi cum se simt, să le găseşti o soluţie şi m-am bucurat că din cele 8-10 apeluri pe care le-am luat până acum am reuşit să îi fac pe oameni să completeze corect toate documentele, să îşi obţină concediul medical sau să îi trimit spre Ambulanţă, pentru a-şi face testul”, a spus și Monica Davidescu.

Demersul va continua și în perioada următoare

Ileana Olteanu a fost deja două zile la call center: „Trăim nişte vremuri cumplite şi-atunci, noi, ăştia care suntem sănătoşi şi pe baricade, să fim în linia întâi şi să dăm un exemplu că se poate trece cu o atitudine mai pozitivă peste greutăţi. Noi, actorii, asta putem face cât teatrele sunt închise. Decât să stai acasă şi să te uiţi la lucruri negative, mai bine vii, dai o mână de ajutor 2-3 ore pe zi, nu cred că e foarte greu”.

„Primul meu caz a fost unul foarte greu şi mi-a fost foarte dificil să nu mă ataşez de persoana respectivă, pentru că problema era una foarte urgentă şi înţelegeam foarte bine. Problema mea era că nu ştiam cu ce să-l ajut, pentru că într-adevăr, la un call center ca acesta restricţiile sunt foarte multe, eşti destul de limitat, nu poţi să-l ajuţi pe om decât cu unele informaţii care îi pot fi utile. Oamenilor însă le este greu să aibă răbdare, inclusiv să te asculte. Nu e deloc uşor ce fac voluntarii de la call center, este foarte greu!”, a adăugat şi Lari Giorgescu, după ce a încheiat munca primei zile de voluntariat.

Demersul actorilor şi al colegilor lor din TNB va continua în perioada următoare.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
31.9 ° C
32.2 °
31 °
34 %
3.1kmh
0 %
lun
32 °
mar
33 °
mie
34 °
joi
37 °
vin
32 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii