Capitala viitorului, sau cum fondurile europene pot face oamenilor viața mai bună

Capitala viitorului, sau cum fondurile europene pot face oamenilor viața mai bună

„Capitala viitorului înseamnă respect pentru cetățeni, servicii publice măcar decente și gospodari în fruntea instituțiilor cu putere de decizie. Echipa social-democrată a demonstrat că poate aduce acest echilibru”, notează Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook. „Capitala viitorului mai înseamnă și proiecte pentru oameni, iar autoritățile publice să fie în stare să atragă toate fondurile nerambursabile pe care le au la dispoziție”, a mai scris fostul primar general al Capitalei.

Gabriela Firea a anunțat în acest fel inițierea unei serii de dezbateri prin care echipa social-democrată își propune să îi facă pe bucureșteni, dar și pe toți românii, să înțeleagă importanța și utilitatea atragerii fondurilor europene și folosirea acestora într-un mod cât mai chibzuit și eficient pentru metropolă. O primă întâlnire de lucru s-a derulat sub egida „Finanțări europene pentru capitala viitorului – O viață mai bună pentru oameni, din bani europeni” și a adunat sute de tineri, studenți și elevi din București.

Cu această ocazie, Gabriela Firea a reamintit că „1 miliard de euro fonduri europene au fost atrase de echipa social-democrată în București. Lucrul acesta trebuie să-l știe toți bucureștenii, cei care au uitat sau cei care au pierdut informația”. Este vorba despre 370 de milioane de euro pentru noi autobuze, tramvaie și troleibuze, 280 de milioane de euro pentru reparații la țevile vechi de termoficare, 390 de milioane de euro pentru Glina 2, cel mai mare proiect de mediu din Europa de Est, 70 de milioane de euro pentru noi rețele de apă și canalizare.

„Oricât s-ar chinui dreapta USR-PNL să demonstreze că nu este așa și oricât s-ar lăuda cu munca noastră, lucrurile sunt certe și verificabile. Chiar nu sunt bucureștenii atât de naivi să creadă că a muncit USR și PNL la contractul pentru termoficare pe care actualul primar general l-a semnat în prima lună de mandat. Acolo s-a muncit trei ani pentru finanțare”, menționează fostul primar general. „În fața bucureștenilor, dreapta USR-PNL să se laude cu proiectele lor mari pentru Capitală, finanțate din fonduri europene. Dar, ce să vezi, acestea nu prea sunt. Dragi bucureșteni, oricine știe să cheltuie, dar nu oricine este în stare să atragă bani pentru comunitate. Echipa social-democrată a demonstrat că poate aduce fonduri nerambursabile importante pentru dezvoltarea Capitalei”, a mai spus Gabriela Firea.

Nu în ultimul rând, ea lea mulțumit oaspeților întâlnirii. „Le mulțumesc ministrului Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, eurodeputatului Victor Negrescu, vicepreședintele Comisiei pentru cultură și educație din Parlamentul European și raportor pentru bugetul UE 2024, secretarului de stat Roxana Mînzatu, coordonatorul Departamentului pentru evaluare integrată și monitorizarea programelor finanțate din fonduri publice și europene din Guvernul României, fost ministru al Fondurilor Europene, city managerului Capitalei între 2016 și 2020, Sorin Chiriță și tuturor colegilor mei din București pentru prezența la întâlnirea cu aproape 300 de tineri, studenți și elevi din Capitală”.

 

Foto: Facebook Gabriela Firea

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii