Concurs de proiecte pentru familii, cu finanțare nerambursabilă de până la 50.000 de lei, anunțat de Gabriela Firea

Concurs de proiecte pentru familii, cu finanțare nerambursabilă de până la 50.000 de lei, anunțat de Gabriela Firea

Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse anunță înființarea „Concursului național de proiecte pentru familii”. Societatea civilă este încurajată să participe și să obțină un sprijin financiar de până la 50.000 de lei pe proiect. Anunțul a fost făcut de ministrul Gabriela Firea pe pagina sa de Facebook.

„Înființăm Concursul național de proiecte pentru familii! Sprijinim financiar, cu 50.000 de lei pe proiect, organizațiile și asociațiile care derulează proiecte dedicate familiilor. Încurajez societatea civilă să participe la acest concurs național!”, a anunțat Gabriela Firea.

„Proiectul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse înseamnă acordarea unui grant, o finanțare nerambursabilă, în valoare de maximum 50.000 de lei pentru 60 de proiecte dedicate sprijinirii familiilor din România. Astfel, organizațiile și asociațiile din domeniu pot beneficia de acest sprijin financiar după ce își înscriu proiectele în concurs. Am propus acest program nou în pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor”, a mai spus ministrul.

Contextul în care concursul de proiecte își găsește atât utilitatea, cât și urgența este indicat de statistici oficiale – Eurostat, care arată că în România avem aproape 227.000 de familii numeroase, cu trei sau mai mulți copii. Aceste familii fac parte din toate categoriile sociale, deci și din grupuri vulnerabile sau minorități care au nevoie de sprijin.

Pentru acestea, Ministerul Familiei a finanțat, anul trecut, 27 de proiecte înscrise în Concursul Național de Proiecte de tineret și în Concursul Național de Proiecte studențești. Mai mult, a acordat finanțare de aproape 1 milion de lei și peste 2.000 de tineri au beneficiat de proiectele organizațiilor și asociațiilor.

„Pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiei este într-un stadiu avansat și urmează să fie transmis pe circuitul de avizere ministerială”, a mai comunicat Gabriela Firea.

 

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
ploaie ușoară
22.6 ° C
22.8 °
22 °
98 %
5.1kmh
20 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
35 °
mie
37 °
joi
22 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii