Declarația Unică pentru liber-profesioniști pe anul 2021, gata completată de ANAF. De unde o poți descărca

Ministerul Finanțelor a anunțat, vineri, că persoanele fizice autorizate, liber-profesioniștii și alte persoane fizice care obțin venituri pe cont propriu pot obține declarația unică (formularul D 212) gata completată de ANAF, relatează Startup Cafe.

Noutatea face parte dintr-o serie de măsuri al căror obiectiv este de a consolida și eficientiza Spațiul Privat Virtual.

Rubricile precompletate conțin veniturile realizate pentru anul 2020, impozitul pe venit și contribuțiile sociale eventual datorate pentru anul 2020, respectiv veniturile estimate pentru anul 2021.

Sumele obținute sunt trecute în funcție de datele care au fost declarate deja de contribuabili. Ne referim aici la banii proveniți dintr-un contract de închiriere, o activitate independentă sau o activitate agricolă.

Contribuabilii vor fi notificați despre încărcarea declarației precompletate în Spațiul Privat Virtual, dacă au acceptat comunicarea prin e-mail de la ANAF atunci când se primesc mesaje noi în portal.

Neprimirea declarației precompletate în contul SPV nu înseamnă că nu există obligația depunerii declarației unice de către contribuabil.

Pentru descărcarea declarației, solicitantul trebuie să aibă cont în portalul SPV. Tot aici pot fi găsite informații despre veniturile anilor anteriori, impozitate la sursă, precum cele din salarii, din dividende, din dobânzi sau altele.

25 mai 2021 este termenul limită de depunere a Declaraţiei unice – formular 212 şi a Cererii privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat – formular 230.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
18.6 ° C
19.9 °
15 °
55 %
3.1kmh
0 %
lun
24 °
mar
15 °
mie
15 °
joi
17 °
vin
22 °

Opinii