Gabriela Firea: Alertă de poluare în București – nimeni nu se revoltă, nimeni nu arată cu degetul către primar

Gabriela Firea: Alertă de poluare în București – nimeni nu se revoltă, nimeni nu arată cu degetul către primar

„Alertă de poluare în Capitală! În ultimele nopți, senzorii au înregistrat, din nou, poluare intensă. Nimeni nu se revoltă, nimeni nu se exprimă pe Internet, nimeni nu arată cu degetul către primar”, avertizează Gabriela Firea printr-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Iată cum au trecut chiar patru ani de la manipularea grosolană „Bucureștiul se sufocă, iar Firea nu face nimic”. Noul primar general și echipă sa ar fi trebuit să continue planurile începute în mandatul meu pentru ca bucureștenii să respire un aer mai curat. Actualul primar general nu are o vină? Doar în urmă cu patru ani, ca într-un scenariu bine scris, primarul trebuia să fie vinovatul de serviciu? Vi se pare că s-au luat măsuri importante, în ultimii trei ani? Încă o minciună de campanie care se spulberă, chiar și după patru ani. Iată că, din nefericire, în București sunt în continuare probleme și nu din vina mea, așa cum spunea propaganda în 2020. În ultimul meu an de mandat ca primar general al Capitalei eram acuzată, împreună cu echipa mea, că nu am făcut nimic pentru a reduce poluare în București”, a mai spus fostul primar general.

„Până și ministrul Mediului de la vremea respectivă, membru al coaliției de dreapta care-l susținea pe Nicușor Dan, s-a lansat în afirmații mincinoase doar pentru a mă ataca. Nu mai vorbesc de toți liderii și formatorii de opinie, extrem de <<corecți>>, care acum pare că încă sunt în vacanță la munte unde e aerul rarefiat și nu au timp de revolte. În 2020, Capitala era pe locul 4 în topul orașelor poluate din România. Am luat măsuri care se văd acum, Bucureștiul coborând pe locul 8 în top. A fost pentru prima dată când Bucureștiul avea un plan pentru calitatea aerului, cu proiecte pe termen lung. Campania a fost total nedreaptă”, punctează Gabriela Firea.

„De exemplu, înnoirea parcului auto al STB a început în mandatul meu. Am achiziționat 400 de autobuze Euro 6 și 130 de autobuze hibrid, am atras fondurile europene nerambursabile pentru achiziția celor 100 de tramvaie, 100 de autobuze electrice și 100 de troleibuze pe care le vedeți acum pe străzile Capitalei. În plus, am început realizarea culoarelor unice pentru transportul în comun, pe liniile de tramvai principale și realizarea sistemului de semaforizare integrată. Până și linia autobuzului școlar, desființată de trei ani, avea o componentă de mediu pentru că părinții nu mai foloseau mașinile personale pentru a ajunge cu copiii la școală”, a conchis fostul primar general al Capitalei.

 

Foto: Facebook Gabriela Firea

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
20.6 ° C
21.2 °
20.5 °
39 %
4.1kmh
0 %
sâm
21 °
Dum
16 °
lun
15 °
mar
13 °
mie
13 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii