Gabriela Firea: „Astăzi, noua Putere de dreapta vrea să ne lase, din nou, fără ajutor medical, în plină pandemie!”

Gabriela Firea: „Astăzi, noua Putere de dreapta vrea să ne lase, din nou, fără ajutor medical, în plină pandemie!”

Prim-vicepreședintele PSD, Gabriela Firea, a reacționat pe tema veniturilor angajaților din sistemul sanitar.

”Incredibil! Guvernul Cîțu vrea să taie veniturile medicilor cu (atenție!!!) 48%! Memorandumul discutat în Guvern zilele trecute duce la o scădere cu aproape 50% a veniturilor unui medic, după cum au calculat chiar sindicatele din sistem! Iar ministrul Muncii, Raluca Turcan, ne spune că salariile din Sănătate sunt prea mari!”, acuză Gabriela Firea, într-un mesaj transmis pe Facebook, pe 19 martie.

În acest context, Gabriela Firea a adus în atenție un subiect sensibil – plecările din rândul personalului medical, în afara țării.”Liberalii au uitat cum plângeau acum câțiva ani că rămânem fără medici și asistente, care emigrează din cauza salariilor prea mici!

Noi am înțeles pericolul și am elaborat Legea 153/2017, a salarizării, prin care veniturile personalului medical au fost aduse la un nivel aproape de cel din Vest! Astăzi, noua Putere de dreapta vrea să ne lase, din nou, fără ajutor medical, în plină pandemie!”, susține Gabriela Firea, în postarea de pe Facebook.

Pe 18 martie, Federația “Solidaritatea Sanitară” din România făcuse trimitere la planul Guvernului cu privire la sporuri, în baza declarațiilor venite din direcția Ralucăi Turcan. ”Guvernul vrea să limiteze sporurile la maxim 20% pentru fiecare salariat

Cel mai afectat sistem, respectiv cei mai afectați salariați: lucrătorii din Sănătate! Cei pe care se bazează acum guvernul în lupta cu epidemia Covid-19.

Sporurile de peste 20 de procente sunt în general asociate condițiilor de muncă deosebit de periculoase. Majoritatea salariaților din celelalte sectoare bugetare beneficiază de sporuri de până la 20%, cu mici excepții având categorii profesionale care lucrează în condiții de muncă deosebit de periculoase, cum este cazul salariaților din Sănătate.

Anunțul limitării sporurilor la 20% a fost făcut de Raluca Turcan, care a prezentat în ședința guvernului din 17 martie MEMORANDUM cu tema: Stabilirea principiilor care vor sta la baza reanalizării și elaborării cadrul legal privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice: https://gov.ro/…/briefing-de-presa-sustinut-de”, au transmis sindicaliștii, pe aceeași rețea de socializare.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii