Gabriela Firea despre faptul că bugetul Capitalei a fost respins

Senatoarea PSD, Gabriela Firea, a comentat miercuri la Antena 3 situaţia cu care se confruntă primarul Capitalei, Nicușor Dan, după ce consilierii USR-PLUS i-au respins bugetul general pentru 2021.

Firea îi reamintește primarului Nicușor Dan că în campania alegerilor locale, când erau în competiție electorală, acesta i-ar fi adus numai „acuzații nefondate”, în privința modului în care era alcătuit bugetul Capitalei.

„Cunosc situația din București, din punct de vedere administrativ, foarte bine. În fiecare an a fost dificil să se realizeze bugetul, deoarece, deși Bucureștiul contribuie la produsul intern brut al țării (PIB), cu 25 de procente, se întoarce la Capitală de la Ministerul de Finanțe doar cu un procent, ceea ce este foarte puțin. Şi mie mi-a fost foarte dificil să întocmesc acest buget”, a comentat Firea la Antena3.

Aceasta a spus că nu poate să fie cinică și să se bucure că liberalii și Nicușor Dar „dau și ei acum cu capul de pragul de sus”, după ce au criticat-o pe ea, că în fosta ei calitate de primar nu și-a făcut bine treaba.

„Cu amărăciune spun, nu cu aroganță, nu pot să mă bucur, nu pot să fiu cinică, să mă bucur că, acum dau și ei cu capul de pragul de sus, cum se spune, pentru că în campanie m-au demonizat și au spus că eu am alcătuit în fiecare an un buget populist, un buget suprarealist. Că m-am bazat de fiecare dată pe 7 miliarde de lei dar, de fapt, trebuia să mă mărginesc la 4 miliarde care veneau direct și sigur de la Ministerul de Finanțe, ceea ce nu a făcut niciun primar înaintea mea și cu siguranță nu va face nici de aici înainte”, a comentat Firea.

Senatoarea PSD i-a reamintit lui Nicușor Dan că a promis că se va descurca să gestioneze toate problemele complexe ale Bucureștiului.

„Domnul Dan a insistat că se va descurca în București și cu cele 19 spitale şi cu termoficarea şi cu transportul public în comun şi cu lupta cu poluarea şi cu toate investițiile în infrastructura cu 4 miliarde, iată-l acum în situaţia în care îi dă dreptate Gabrielei Firea. Cetățenii suferă. De fapt, acest lucru îl reproșează USR, pe lângă funcția pe care şi-o doresc la conducerea spitalelor, că Nicușor Dan nu s-a încadrat în cele 4 miliarde. Nu te poți încadra pentru că jumătate din bugetul Capitalei oricum merge către subvenții la transportul în comun, la termoficare”, a comentat Firea, citată de antena3.ro.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
ploaie ușoară
15.3 ° C
16 °
14 °
67 %
0.5kmh
0 %
lun
26 °
mar
17 °
mie
20 °
joi
19 °
vin
17 °

Opinii