fbpx

Gabriela Firea despre Nicușor Dan: „Nu doar că nu a început un șantier, dar le-a blocat pe toate”

Gabriela Firea despre Nicușor Dan: „Nu doar că nu a început un șantier, dar le-a blocat pe toate”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, amintește de promisiunile cărora le dăduse glas actualul edil al Capitalei, Nicușor Dan, pe timpul campaniei electorale. Și se oprește asupra situației consolidării clădirilor aflate în clasa I de risc seismic – a celor cunoscute, mai degrabă, drept clădiri „cu bulină” roșie, acuzând, totodată, că nici „protecția clădirilor simbol ale Capitalei” nu mai e „de interes” pentru primarul general al Bucureștilor.

Gabriela Firea face trimitere la programul „București Trainic” – lansat în timpul mandatului său – și îl acuză pe succesorul ei de la cârma Primăriei Generale că ar fi abandonat cu totul clădirile aflate în consolidare.

„Fix în urmă cu trei ani, vizitam prima clădire consolidată din programul București Trainic, în strada Blănari nr. 10. Bucureștenii începuseră să prindă încredere în Primăria Capitalei, dar totul s-a ruinat. De un an și jumătate, nu s-a pus o cărămidă pe șantiere. Clădirile aflate în consolidare au fost complet abandonate de Nicușor Dan, iar proprietarii au ajuns să se adreseze instanțelor de judecată.

Blănari nr. 2, Biserica Enei nr. 14, Știrbei Vodă nr. 20, Calea Victoriei nr. 22-24 și așa mai departe. Sunt adresele blocurilor unde lucrările de consolidare bat pasul pe loc de peste un an și jumătate. Nu doar că nu a început măcar un șantier nou, dar au fost blocate și cele care erau aproape gata”, a scris Gabriela Firea, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, marți, 28 iunie.

Fostul edil al Capitalei a ținut să menționeze, cu titlul de exemplu, că „la blocul din strada Biserica Enei nr. 14 mai era nevoie doar de finisaje”.

Gabriela Firea mai menționează că actualul edil continuă să arate cu degetul în direcția fostei administrații, adică a echipei pe care a condus-o Firea, cât timp actualul ministru al Familiei a ocupat fotoliul de primar general.

„Promisiunile din campania electorală sunt de mult uitate. Nicușor Dan se lăuda cu va „începe consolidarea tuturor clădirilor aflate în clasa I de risc seismic”. Nu doar că nu a început un șantier, dar le-a blocat pe toate. Evident, tot echipa Firea este vinovată pentru tot”, susține Firea.

Totodată, Gabriela Firea aduce în atenție situația clădirii fostului hotel Dunărea, din apropierea Gării de Nord, o construcție care – din câte au remarcat mulți dintre cei care au trecut prin zona Gării – a ajuns în ruină.

Nici protecția clădirilor simbol ale Capitalei nu mai e de interes pentru primarul general. În următoarea ședință a Consiliului General al Municipiului București, Nicușor Dan propune renunțarea la demersurile Primăriei Capitalei de a aduce la viață clădirea fostului Hotel Dunărea de la Gara de Nord. Clădirea este în paragină, iar noi am început demersurile pentru expropriere. Nicușor Dan trebuia doar să continue, dar nu e nici o surpriză că refuză, blochează sau pasează răspunderea”, acuză Firea, în finalul mesajului plin de nemulțumiri la adresa actualului primar general al Bucureștilor.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
28.6 ° C
29.4 °
26.1 °
53 %
2.1kmh
0 %
joi
29 °
vin
35 °
sâm
36 °
Dum
35 °
lun
35 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii