Gabriela Firea: „Este de un cinism grotesc măsura guvernului”

Senatorul PSD Gabriela Firea spune că toate compensațiile anunțate de guvern la scumpirile masive ale energiei sunt praf în ochii românilor.

Parlamentarul PSD consideră că astfel furnizorii rămân cu profiturile uriașe și le pot crește în continuare, întrucât nu au restricții în majorarea prețurilor.

Gabriela Firea compară măsura cu jaful unui tâlhar care, deși este prins de polițiști, este lăsat să plece cu prada sa.

„Este de un cinism grotesc măsura guvernului pentru că se compensează doar o foarte mică parte din creșterile de preț, care – în condițiile scumpirilor continue – va deveni absolut irelevantă. La o factură în care scumpirea înseamnă 100 de lei în plus, compensația e de cel mult 18 lei. E ridicol, pentru că rămâne o majorare de 82 de lei (82%) a facturii. E ca atunci când un tâlhar te jefuiește de 100 de lei și după ce l-a prins poliția, îi dă drumul să plece cu tot jaful, iar polițistul îți compensează 18 lei din pagubă”, a explicat Gabriela Firea, pe Facebook.

Senatorul mai spune că singura soluție este cea propusă de PSD privind plafonare temporară a prețurilor simultan cu acordarea de compensații adecvate atât populației, cât și firmelor care au dificultăți în plata facturilor.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer senin
7.8 ° C
8.9 °
6 °
65 %
0.5kmh
2 %
lun
8 °
mar
13 °
mie
15 °
joi
15 °
vin
17 °

Opinii