Gabriela Firea face apel la forțele de ordine să nu intervină violent la protestele anti-restricții

Gabriela Firea face apel la forțele de ordine să nu intervină violent la protestele anti-restricții

Prim-vicepreşedintele PSD, Gabriela Firea, a comentat, luni seara, protestele anti-restricţii din România. În contextul în care protestatarii au reuşit să ocupe Piaţa Victoriei, Gabriela Firea a estimat că o intervenţie în forţă pentru degajarea zonei va dovedi faptul că Jandarmeria şi Poliţia acţionează pe baza unor duble standarde.

„Fac apel la forţele de ordine să se gândească la faptul că aceşti oameni nu au ieşit în stradă de plăcere, de bine, ci dimpotrivă. Şi să pună în balanţă că reprezentanţii Guvernului nu şi-au onorat partea lor de datorie, de responsabilitate faţă de cetăţeni.

Şi atunci să nu se mire că, din disperare, din cauza înăspririi restricţiilor, la peste un an de la debutul pandemie, când ni se spunea că e doar o gripă uşoară, acum s-a ajuns la proteste stradale. În anumiţe ţări europene protestele au început mai devreme şi au fost de amploare. Chiar dacă au ieşit mai târziu, românii au îndurat şi suferit foarte mult.

Dacă forţele de ordine vor înţelege să rezolve problema alungându-i şi bătându-i pe protestatari, în timp ce la alte proteste doar supravegheau zona, înseamnă că avem dublă măsură”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii