Gabriela Firea: „Nicușor Dan i-a lăsat pe bucureșteni fără ajutor de la Guvern pentru căldură”

Stă să vină iarna, iar mulți dintre locuitorii Capitalei se gândesc deja cu groază că vor îndura frigul în case. Nemaivorbind de temerile că va lipsi și apa caldă – cum s-a mai întâmplat în ultimele luni, în unele zone din oraș – și de preocupările privind cuantumul întreținerii, pentru cei care locuiesc la bloc.

Iar în contextul în care se discută despre ajutoare pentru căldură, mai ales pe fondul recent adoptatei hotărâri de Guvern, cea privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă, senatorul PSD  Gabriela Firea are un mesaj legat de Nicușor Dan.

„<Performanță> de dreapta! Nicușor Dan i-a lăsat pe bucureșteni fără ajutor de la Guvern pentru căldură din această iarnă! Facturile vor fi mari pentru că Nicușor Dan a trimis TÂRZIU și SCRISĂ GREȘIT cererea către Guvern”, spune Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

Menționând câteva orașe care urmează să primească bani de la Guvern, social-democrata îl acuză pe Nicușor Dan de faptul că, în timp ce primarii din țară s-ar fi ocupat de săptămâni bune deja să trimită astfel de cereri de ajutor către Palatul Victoria, edilul Bucureștilor ar fi stat „cu mâinile în sân” și că ar fi trimis solicitarea cu doar o zi înainte de ședința decisivă.

„Capitala nu se află pe lista localităților care au primit bani din fondul de rezervă al Guvernului. Doar locuitorii din 31 de orașe vor răsufla ușurați la iarnă, nu și bucureștenii. Printre cele 31 de orașe care vor primi aproape 300 de milioane de lei de la Guvern sunt Timișoara, Iași, Constanța sau Drobeta Turnu Severin.

Bucureștiul, orașul cu cei mai mulți locuitori racordați la sistemul centralizat de termoficare, a primit ZERO lei pentru a trece de iarna care bate la ușă. Primarului general Nicușor Dan nu-i pasă de oameni, nu-i pasă de bucureșteni. Sunt 600.000 de apartamente tacordate la sistemul de termoficare și aproape 10.000 de instituții.

De câteva săptămâni, primarii din țară trimit solicitări de ajutor către Guvern. De două săptămâni știm că bucureștenii vor plăti facturi duble la căldură și Nicușor Dan a stat cu mâinile în sân.

Cererea de ajutor din fondul de rezervă al Guvernului a fost trimisă de Nicușor Dan cu doar o zi înainte de ședința în care au fost aprobate sumele. Și poate că ar fi fost luată în seamă dacă nu era complet greșită”, spune Gabriela Firea.

„Nicușor Dan a cerut 968 de milioane de lei în AVANS pentru acoperirea creșterii la energia termică. Total greșit și de neluat în seamă de specialiștii din ministere. Legal, pot fi ceruți bani din fondul de rezervă al Guvernului doar pentru RESTANȚE sau PLATA ÎN AVANS A GAZELOR. Așa cum am făcut eu în ultimele două-trei ierni. Nici un Guvern nu va plăti pentru estimări sau sume scoase din burtă. Nicușor Dan declară, în documentul oficial, că nu sunt restanțe și nici gaze de plătit în avans.

Acesta e motivul pentru care Bucureștiul a primit ZERO lei ajutor financiar, iar bucureștenii vor scoate bani din buzunar pentru a acoperi tarifele crescute la gigacalorie. Facturile vor fi duble și încă nu s-a aprobat creșterea tarifului de distribuție a căldurii.

Încă o dovadă de habarnism din partea primarului general Nicușor Dan, iar singurii care vor suferi cu adevărat sunt bucureștenii, care l-au votat sau nu!”, conchide Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
1.3 ° C
2.2 °
1 °
71 %
0.5kmh
75 %
mie
9 °
joi
10 °
vin
11 °
sâm
5 °
Dum
5 °

Opinii