fbpx

Gabriela Firea: „Noul București este un oraș părăsit. Primarul general este inexistent, iar serviciile publice sunt la pământ”

Social-democrata Gabriela Firea vorbește despre actualul primar al Bucureștilor, acuzând nu doar mizeria din oraș și situația parcurilor, ci și problema circulației din Capitală.

„Noul București este un oraș părăsit. Primarul general este inexistent, iar serviciile publice sunt la pământ. Mizerie, trafic infernal, parcuri degradate și, mai nou, câini fără stăpâni pe străzi. Și, totuși, cu ce se ocupă Nicușor Dan în timp ce Capitala se degradează?” – întreabă Firea, într-un mesaj transmis luni, 9 mai, pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea aduce în discuție și un aspect la care făcuse referire zilele trecute chiar Nicușor Dan, întrebat fiind de presă, pe marginea blocării conturilor primăriei.

„La începutul anului, Nicușor Dan ne-a anunțat zero investiții în acest an! S-a ținut de cuvânt, iar conturile primăriei sunt blocate, din nou, de afaceristul Constanda.
În 2020, Echipa Firea a propus o soluție, dar s-au opus USR și PNL, fix susținătorii lui Nicușor Dan. Să îi vedem cum se descurcă acum, chiar dacă tot de la PSD cer soluții”, susține Gabriela Firea.

Fosta șefă de la Primăria Capitalei atinge și problema transportului în comun, în contextul scumpirii călătoriei, însă nu și a îmbunătățirii serviciilor, cum s-a promis – acuză social-democrata.

Este suficient cât suferă, zilnic, oamenii din acest oraș. De un an o călătorie cu transportul în comun costă de trei ori mai mult.

S-au promis servicii mai bune și ce se oferă? Vineri au lipsit din oraș aproape 500 de vehicule, o treime din parcul auto.

Din cauza asta oamenii așteaptă mai mult în stații și stau înghesuiți în cele care vin deja pline. Anul trecut, erau scoase pe traseu aproape 1.900 de autobuze, troleibuze și tramvaie. Vineri, în București au circulat doar 1.400. Unde sunt restul? Stau pe butuci în garaje, fără piese de schimb sau anvelope”, spune Gabriela Firea.

„Din birou, Nicușor Dan pare că nu vede realitatea. Va privi, însă, la festivalurile pe care le-a aprobat în Grădina Cișmigiu. Da, ați citit bine, fix genul de evenimente pe care dacă le aproba Firea erau nocive. Dubla măsură a fost dusă la rang de artă de către primarul general. Activistul s-a transformat.

L-am auzit vorbind și de faptul că a salvat orașul de o criză financiară. O altă minciună. Bucureștiul nu a fost niciodată în pericol să nu se poată finanța în urmă cu doi ani. În anul 2020, economia mondială a fost dată peste cap de pandemia Covid-19, iar soluția oferită de BERD a fost cea mai bună.

Am avut de ales între un împrumut pe termen scurt, trei ani, și să blocăm Capitala pentru 10 ani, cu dobânzi în creștere. Asta a făcut Nicușor Dan acum! Și nici măcar nu a reușit să refinanțeze tot creditul”, mai scrie Gabriela Firea.

Gabriela Firea: Le promit bucureștenilor că nu-i vom abandona

Actualul ministru al Familiei din Guvernul Ciucă îl ia la întrebări pe Nicușor Dan, inclusiv după ce s-a tot vorbit, în ultima perioadă, despre avarii apărute la conducte de termoficare, situații care au lăsat cu zilele fără apă caldă locuitorii unor blocuri din București.

„Când faci promisiuni deșarte, minciuna te prinde din urmă. A trecut un an și jumătate din mandatul actualului primar general. Unde sunt cei 100 de km de conducte reparate în fiecare an?

Un este salariul de 1.400 de euro pentru fiecare bucureștean? Ce știm sigur, din păcate, este că orașul, Capitala României, este îngropat în mizerie, șobolanii umblă liberi, șantierele sunt oprite, iar instituțiile de cultură sunt puse pe butuci.

Le promit bucureștenilor că nu-i vom abandona. Consilierii generali PSD vor continua să propună soluții pentru oraș, chiar și în al 12-lea ceas! Este momentul ca majoritatea USR-PNL să uite de minciuni propagandistice și să-și amintească de oameni!”, conchide Firea.

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
19.6 ° C
20 °
17.1 °
51 %
3.1kmh
0 %
vin
20 °
sâm
28 °
Dum
25 °
lun
20 °
mar
20 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii