Gabriela Firea: „Nu se mai poate! Cine răspunde pentru victime?”

Gabriela Firea: „Nu se mai poate! Cine răspunde pentru victime?”

Prim-vicepreședintele PSD Gabriela Firea a reacţionat în urma incendiului de la Institutul Matei Balş.

Gabriela Firea consideră că drama este expresia unui eșec generalizat al guvernării liberale de a preveni incendiile din spitale în contextul tratării COVID, care implică utilizarea oxigenului.

„Este revoltător, inadmisibil ca în condițiile în care guvernarea PNL a avut toată puterea, toate resursele, a cheltuit bani cu nemiluita, în contextul în care sănătatea este prioritate extremă, românii să continue să ardă de vii în spitale.

Este rezultatul incompetenței, al nepăsării, al superficialității, care ne umple de revoltă. E mult prea mult! Nu se mai poate! Cine răspunde pentru victime? Câte spitale mai trebuie să ardă pentru ca acest Guvern să facă ceva, ca astfel de tragedii să nu se mai repete!”, a scris Gabriela Firea pe pagina ei de Facebook.

„Guvernele de dreapta conduc țara de un an si 3 luni. Nu de ieri…Sunt direct și nemijlocit responsabile pentru tragediile repetate din domeniul Sănătății care puteau fi evitate, dacă se luau măsurile necesare.

Niciunul dintre marii șefi responsabili din sistemul de sănătate, în frunte cu ministrul Vlad Voiculescu, nu se mai poate disculpa. Demisia sau demiterea se impun, nu doar ca măsură morală, ci și ca imperativ social”, mai susține Firea.

Prim-vicepreşedintele PSD a făcut bilanţul incendiilor din spitale

„Câte spitale mai trebuie să ardă pentru ca acest Guvern să facă ceva, ca astfel de tragedii să nu se mai repete! Au murit prea mulți români din cauza unor incompetenți! Trebuie să spunem stop! Ajunge!

Lista spitalelor care au luat foc în ultimele 3 luni:

22 noiembrie – Spitalul CFR Cluj

4 decembrie -Spitalul Judetean Tg Mures

25 decembrie – Spitalul de Psihiatrie Socola

2 ianuarie – Spitalul Municipal Roman

5 ianuarie – Spitalul Gătaia, Timis, secția suport Covid

29 ianuarie – Institutul Matei Bals.

PS: Am asteptat cuminte reacția presedintelui. A venit. Și a plecat. Exact cum a venit. Doar a bifat. Totul e ok. Felicitā salvatorii. Guvernanții de aproape un an și jumătate pot dormi liniștiți în continuare. Nici măcar nu-i mustrā. De demisie nici vorbā. Părtinitor pânā la Dumnezeu și înapoi”, a scris Gabriela Firea, într-o postare pe Facebook.

 

Te-ar putea interesa și

Vremea

București
cer senin
11.3 ° C
12.1 °
8.9 °
71 %
4kmh
0 %
Dum
18 °
lun
16 °
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °

Ultimele articole

Campanii

Opinii