Gabriela Firea: „Toţi românii au drepturi şi ele trebuie respectate!”

Gabriela Firea a anunţat că a depus, în calitate de iniţiator, un amendament la Legea 50/1991 prin care persoanele care au cumpărat de la dezvoltatori locuinţe fără autorizaţie, branşaţi ilegal la utilităţi, să poată fi legaţi temporar la reţea până vor „rezolva în instanţă problemele cu care se confruntă”.

„Toţi românii au drepturi şi ele trebuie respectate! Cu atât mai mult, cei aflaţi în condiţii de vulnerabilitate, păcăliţi de anumiţi oameni de afaceri, care au de ales între a trăi în locuinţe construite fără autorizaţie, fără curent sau căldură sau a se muta în stradă! Nu trebuie să aşteptăm ca utilizarea unor branşamente ilegale să ducă la producerea unor tragedii şi nici să asistăm pasivi la greutăţile şi suferinţele unor astfel de persoane!   Am semnat şi am depus, în calitate de iniţiator, alături de senatorii Paul Stānescu si Lucian Romaşcanu, un amendament la Legea 50/1991, prin care acestor persoane, cumpărători de bună credinţă, li se permite să locuiască în imobilele pe care le-au cumpărat şi să beneficieze de branşarea temporară la utilităţi. Cu alte cuvinte, să trăiască în condiţii normale, civilizate, condiţii pentru care ei au plătit!”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Social-democrata a precizat că este o situaţie frecventă în ultimii ani, „aceea a construcţiilor ridicate fără respectarea prevederilor legale şi fără obţinerea documentelor obligatorii, dar care au fost vândute unor cumpărători de bună credinţă”.   „Branşarea temporară a acestor imobile va asigura acestor persoane răgazul pentru a rezolva în instanţă problemele cu care se confruntă. De asemenea, autorităţile administraţiei publice locale vor putea să analizeze situaţia din punct de vedere al reglementărilor urbanistice obligatorii.

În Bucureşti, şi din cauza incompetenţei si indolentei primarului general, avem sute de oameni care sunt in pericol de a rāmâne în frig si întuneric, pentru cā Nicusor Dan refuzā sā-si punā semnātura mācar pe certificatul de urbanism – un document informativ si un prim pas spre obtinerea autorizatiei de construire, în urma cāreia se poate obtine bransarea imobilului la utilitati”, a mai spus Gabriela Firea.

Te-ar putea interesa și

Ultimele articole

Campanii

Vremea

București
cer fragmentat
1.3 ° C
2.2 °
1 °
71 %
0.5kmh
75 %
mie
9 °
joi
10 °
vin
11 °
sâm
5 °
Dum
5 °

Opinii